ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που ανατίνασσε ΑΤΜ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στα χέρια των αστυνομικών του «Διαρρηκτών» βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών, αρπάζοντας χρήματα από το εσωτερικό τους. Πρόκειται για 8 άτομα, τρεις Έλληνες και πέντε Μολδαβούς, ηλικίας από 20 έως 36 ετών.

Κατηγορούνται ότι από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι σήμερα έχουν ανατινάξει και διαρρήξει δέκα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα και Εύβοια αποκομίζοντας λεία που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Η σπείρα αποτελούνταν από τον εκτελεστικό και υποστηρικτικό βραχίονα.

Ως αρχηγικό μέλος του πρώτου «πυρήνα» περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ένας 23χρονος Μολδαβός. Ήταν παρών σε όλα τα χτυπήματα και μετά από επιτυχημένα χτυπήματα διέφευγε προσωρινά στο εξωτερικό. Ως επικεφαλής του υποστηρικτικού βραχίονα αντίστοιχα περιγράφεται 36χρονος Έλληνας. Φρόντιζε για τη διαμονή των μελών της σπείρας σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα, πριν από κάθε χτύπημα κατόπτευε τα σημεία των επιθέσεων και εκτελούσε και χρέη τσιλιαδόρου.

Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν ΑΤΜ που σε πλατείες ή σε προσόψεις καταστημάτων, όπου δεν λειτουργούσαν κάμερες ασφαλείας. Ως προς τον τρόπο δράσης τους (μέθοδος PLOFKRAAK) στράβωναν τη θύρα εξαγωγής των χρημάτων ώστε να δημιουργήσουν μεγαλύτερο άνοιγμα και με σωλήνα διοχέτευαν στο εσωτερικό υγραέριο. Με τη δημιουργία σπινθήρα προκαλούσαν έκρηξη και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις κασετίνες με τα χρήματα από το εσωτερικό τους. Σε περισσότερες από 50 υπολογίζονται, τους τελευταίους μήνες, οι διαρρήξεις ΑΤΜ με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ