Εξαγωγές χασίς μέσα σε σάκους με ρύζι

Εξαγωγές χασίς μέσα σε σάκους με ρύζι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα που εξήγε στη Βόρεια Ευρώπη μεγάλες ποσότητες χασίς, κρυμμένες μέσα σε σακιά με ρύζι, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Συνελήφθησαν ένας Ελληνας 30 ετών και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε αποθήκη στη Νέα Πέραμο, την οποία είχαν νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, βρέθηκαν 407 κιλά χασίς (αξίας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, 4 εκατ. ευρώ) και 10.000 ευρώ σε μετρητά. Οι σάκοι με το ρύζι και το κρυμμένο χασίς ήταν τοποθετημένοι πάνω σε παλέτες, έτοιμοι να φορτωθούν σε νταλίκα διεθνών μεταφορών με προορισμό την Ολλανδία. Ο 30χρονος Ελληνας, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, αγόραζε από εταιρείες τροφίμων μεγάλες ποσότητες ρυζιού προκειμένου –δήθεν– να τις εξάγει στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ο 30χρονος μετέφερε τα σακιά στην αποθήκη στη Νέα Πέραμο και εκεί, με τη βοήθεια του αλλοδαπού συνεργού του, έκρυβε την ακατέργαστη κάνναβη μέσα στο ρύζι. Κατά το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι φόρτωναν το «εμπόρευμα» σε φορτηγά διεθνών μεταφορών προκειμένου να το μεταφέρουν στο εξωτερικό, στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία.

Κινητά και έγγραφα

Εκτός από τα ναρκωτικά και τα χρήματα, το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ κατέσχεσε πολλά κινητά και έγγραφα. Από την επεξεργασία των ευρημάτων αναμένεται να προκύψουν στοιχεία για παλαιότερες εξαγωγές ναρκωτικών από τη Νέα Πέραμο στην Ε.Ε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο μεταξύ, εντόπισαν σε σπίτι στον Διόνυσο εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης με 780 δενδρύλλια και 63 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, και συνέλαβαν δύο γυναίκες από την Κίνα, 35 και 46 ετών, που καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια. Αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά το κέρδος από την πώληση του χασίς στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών είχε εξαρθρώσει παρόμοιο κύκλωμα Ασιατών που είχε ως έδρα του πολυτελείς βίλες στον Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα. Τότε, είχαν κατασχεθεί πάνω από 2.000 δενδρύλλια και είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, τέσσερις Βιετναμέζοι και ένας Κινέζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή