Δημοπρατήθηκε το 8ο τμήμα του άξονα Πάτρας-Πύργου

Δημοπρατήθηκε το 8ο τμήμα του άξονα Πάτρας-Πύργου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το 8ο και τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για το τμήμα «Μιντιλόγλι- ΒΙΠΕ Πάτρας», μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 73 εκατ. ευρώ (δηλαδή το εκτιμώμενο κόστος είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ ανά χιλόμετρο). Ο ανάδοχος θα αναδειχθεί στις 14 Μαρτίου, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 42 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο έργο το Δημόσιο μπορεί να αναθέσει στον εργολάβο ένα «παράλληλο» έργο (προαίρεση), την ανακατασκευή του οδοστρώματος της υφιστάμενης εθνικής οδού Πάτρας- Πύργου σε μήκος 3,3 χλμ, με επιπλέον κόστος 1,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαγωνισμοί για τα προηγούμενα επτά τμήματα στα οποία έχει χωριστεί το έργο πραγματοποιήθηκαν πέρισυ, συμβάσεις όμως δεν έχουν υπογραφεί (παρότι, όπως αποκάλυψε η «Κ», κάποιες από αυτές θα μπορούσαν) καθώς το υπουργείο Υποδομών αναμένει την έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο εντάχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΕΣΠΑ και πλέον η ολοκλήρωσή του τοποθετείται το 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή