Μητσοτάκης: «Σκευωρία και πολιτικές διώξεις από το Μέγαρο Μαξίμου»

Μητσοτάκης: «Σκευωρία και πολιτικές διώξεις από το Μέγαρο Μαξίμου»

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης προσέδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην υπόθεση της Novartis, μιλώντας και πάλι για «σκευωρία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πανικό» που την οδηγεί σε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και «μεθοδεύσεις». Απαντώντας δε από την Εύβοια σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, του απηύθυνε μήνυμα να μην προσποιείται τον «τιμητή της κάθαρσης», καθώς ο ίδιος ζημίωσε τη χώρα με 100 δισ. ευρώ, ενώ έδωσε μάχες για να μη μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Ακολουθώντας κανονικά το πρόγραμμα των περιοδειών του, καθώς επιμένει ότι η ατζέντα δεν πρέπει να είναι μονοθεματική, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε μηνύματα τόσο για τη Novartis όσο και για το Σκοπιανό, «φωτογραφίζοντας» την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, ενώ άφησε αιχμές ότι ο ίδιος περιοδεύει για να μιλάει με τους πολίτες, «σε αντίθεση με κάποιους άλλους που είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους». «Από εδώ άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Novartis», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ν.Δ. να βγουν «όλα στο φως, χωρίς κουκούλες» και ότι είναι «αδιανόητο» να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι οι «κουκουλοφόροι» που σπιλώνουν «ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς».

«Το κράτος δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφερθεί έμμεσα στην υπόθεση. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το πολιτικό περιβάλλον ως «τοξικό» και τόνισε ότι «έχουμε την υποχρέωση ως παράταξη από τη μια να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον».

Στην Πειραιώς συνεχίζουν να εστιάζουν στα κενά και στις «μαύρες τρύπες» της δικογραφίας, αλλά και στις παρατυπίες επί της διαδικασίας. Αυτές αναμένεται να απαριθμηθούν σήμερα, «φωτογραφίζοντας» και την τακτική της Ν.Δ. ενόψει της συζήτησης για την Προανακριτική σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώνει η Ν.Δ., παρουσία όχι μόνο της Μαρίας Σπυράκη, αλλά και των Μ. Βορίδη και Ν. Παναγιωτόπουλου, όπου, πάντως, αναμένεται να υπάρξουν αναφορές και στη δικογραφία της υπόθεσης πώλησης αμυντικού υλικού στη Σ. Αραβία.

Χθες, ο Μάριος Σαλμάς (AΝΤ1) διέψευσε ότι ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας του FBI. Σημείωσε, ωστόσο, ότι εκπρόσωποι μεγάλου δικηγορικού γραφείου στην Ουάσιγκτον, που εκπροσωπούσαν τον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα στις ΗΠΑ, είχαν έλθει σε επαφή μαζί του και ότι τους είχε συναντήσει στην Αθήνα για να συνδράμει στην έρευνα. «Ηρθαν οι δικηγόροι, βοήθησα και έφυγαν. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσης δεν μπαίνει σε καμία προστασία», σημείωσε. Ο Αδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος χθες στην επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράικου και την αναφορά, όπως είπε, ότι «βρήκε 28 εκατ. ευρώ στην Ελβετία προς γιατρούς», άφησε αιχμές (ΣΚΑΪ) ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει ψάξει τον συγκεκριμένο λογαριασμό και υποστήριξε ότι «μέσα σε αυτούς τους γιατρούς αποκλείεται να μην υπάρχουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Προσωπικές οι απόψεις Αντώναρου»

«Ο Ευ. Αντώναρος εκφράζει μόνο προσωπικές του απόψεις», λένε συνομιλητές του Κ. Καραμανλή, βάζοντας τέλος στα σενάρια εσωστρέφειας που κάποιοι έσπευσαν να διακινήσουν με αφορμή τη διαγραφή του κ. Αντώναρου από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τη θέση αυτή, εξάλλου, αναμένεται να επαναλάβει και επισήμως τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, για λόγους προφανούς συμβολισμού, την ώρα που καραμανλικά στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους παραδέχονταν ότι ο κ. Αντώναρος υπερέβη τα όρια. Ηδη ο Θ. Ρουσόπουλος απηύθυνε το ίδιο μήνυμα, δηλώνοντας (ρ/σ ΣΚΑΪ) ότι με τον κ. Αντώναρο συνδέονται φιλικά, αλλά ότι «στην πολιτική εκτίμηση διαφωνούμε». Σημείωσε δε ότι από τη στιγμή που έφυγε από την πολιτική «δεν εκφράζω τη Ν.Δ. ή τον Καραμανλή, αλλά τον εαυτό μου». «Δεν θα διανοούμην να λέω ότι τον εκπροσωπώ, όπως δεν πρέπει να το λέει και κανένας άλλος», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο Καραμανλής αποφασίζει πότε θα μιλήσει». Σημειώνεται, άλλωστε, ότι ο κ. Ρουσόπουλος το Σάββατο κάλυψε πλήρως τον Αδ. Γεωργιάδη –όπως νωρίτερα και ο Νικ. Κακλαμάνης– δηλώνοντας ότι το κόμμα «οφείλει να είναι ενωμένο», ενώ απηύθυνε έκκληση «προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να διαλύσουν ή να διαιρέσουν τη Ν.Δ.». Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει τον κ. Αντώναρο είναι, άλλωστε, μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός Ν.Δ. ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα δεχθεί προσωπικές ατζέντες και ηχεί σαν «καμπανάκι» για όποιο στέλεχος με δηλώσεις του υπονομεύει την ενότητα της παράταξης, την ώρα μάλιστα που δέχεται τέτοιας κλίμακας επίθεση. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, αναμένεται να επαναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή