Φίλης – Ιερώνυμος μαζί, και μακριά ο Γαβρόγλου

Φίλης – Ιερώνυμος μαζί, και μακριά ο Γαβρόγλου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο… πρωτόκολλο απέδωσε ένας εκ των υψηλών προσκεκλημένων την παράδοξη γειτνίαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στα χθεσινά εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθήνας στο Θησείο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κάθησε ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον νυν υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από τα αριστερά, κάθισαν ο κ. Φίλης, ο κ. Ιερώνυμος, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Γαβρόγλου. Λόγω του πρόσφατου «βεβαρημένου παρελθόντος», όλοι είχαν προετοιμασθεί να λειτουργήσουν θεσμικά, όπως ανέφερε στην «Κ» παρευρεθείς. Χαρακτηριστικά, είναι νωπή η κόντρα Γαβρόγλου – Φίλη στη Βουλή για την αναγνώριση των πτυχίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου ότι θεσμοθετεί μη κρατικά ΑΕΙ παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και ο κ. Γαβρόγλου εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση.

Γνώστης των σχέσεων μεταξύ των προσκεκλημένων υπενθύμισε στην «Κ» ότι ο οργανισμός διοικείται από τον συνταγματολόγο Σπύρο Φλογαΐτη, που είναι καθηγητής στη Νομική Αθηνών και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον επίσης καθηγητή της σχολής Προκόπη Παυλόπουλο. Και βεβαίως υπενθυμίζεται η κόντρα Ιερωνύμου – Φίλη για τα Θρησκευτικά, η οποία αποτέλεσε εκ των λόγων που ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας αποφάσισε την αποχώρηση Φίλη από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, προ ημερών υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στον κ. Γαβρόγλου και τον κ. Ιερώνυμο για την αλλαγή που νομοθέτησε ο υπουργός στο καθεστώς διοίκησης του Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου.

Στην τελετή, ο κ. Γαβρόγου ανέφερε ότι «ιδρύθηκαν 36 μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και 570 τμήματα ένταξης στα σχολεία, κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων ετών». Βεβαίως, το νέο σχολείο ξεκίνησε επί υπουργίας Φίλη και ολοκληρώθηκε με ΣΔΙΤ. Μάλιστα, ο διευθυντής τον χαρακτήρισε «φίλο του σχολείου». Τώρα φοιτούν 45 μαθητές αλλά έχει δυναμικότητα για 110, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κάτοικοι της περιοχής «ζηλεύοντας» τις εγκαταστάσεις του ζητούν τη μετατροπή του σε γενικό λύκειο. Πάντως, παρά τις ενέργειές του για το νέο σχολείο, στη χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο δεν έκανε ονομαστική αναφορά στον κ. Φίλη. Απλώς έκανε λόγο για «παρουσία βουλευτών», όπως (ίσως) προβλέπει το πρωτόκολλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή