Το Κονκλάβιο (14/03/2018)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις ΗΠΑ στο συνέδριο

Ο καιρός γαρ εγγύς… Δηλαδή, θα δείξει μετά το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρομαι στις ενδεχόμενες μετεγγραφές/μετακινήσεις/μετακομίσεις, οι οποίες υποψιάζομαι ότι έρχονται πιο κοντά έπειτα από τα ανοίγματα του Στ. Θεοδωράκη στον Αλ. Τσίπρα. Δεν θα μου έκανε εντύπωση, αν, για παράδειγμα, έβλεπα κάποιους από το Ποτάμι στη Ν.Δ. μέχρι την εβδομάδα των Παθών ή το πολύ μέχρι το Πάσχα. Αυτό που ξέρω, πάντως, είναι ότι άμα τη αφίξει του από τις ΗΠΑ την Παρασκευή, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Θυμίζω, εξάλλου, ότι Φώφη και Σταύρος είχαν κάνει την τιμή να εμφανιστούν από κοινού στο συνέδριο της Ν.Δ. τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου και ο Κυριάκος τούς είχε απευθύνει γενναίο άνοιγμα. Το απόλυτο τρολάρισμα μετά τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις Σταύρου θα είναι, βέβαια, ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά να κάνει άνοιγμα μόνο στη Γεννηματά.

Απουσία

Πάντως, σημειώνω ότι από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού απουσίαζε ο Γρ. Ψαριανός. Επισήμως, μαθαίνω ότι τον ταλαιπωρεί ένα κρύωμα. Ανεπισήμως, αναρωτιέμαι : Πόσα ν’ αντέξει πια ένας βουλευτής;

Από άλλο γαλαξία…

Επιστρέφω στον Κυριάκο και στην ομιλία του στο Boston College, όπου έσπευσαν όλοι οι παράγοντες της ομογένειας, επιχειρηματίες, καθηγητές και φυσικά φοιτητές (μεταξύ των οποίων και ο γιος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος). Στο ακροατήριο εθεάθη και ο Νικ Γκέιτζ (Νικόλας Γκατζογιάννης), ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, είναι και πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Πληροφορούμαι ότι το κοινό επέμεινε ιδιαιτέρως σε ερωτήσεις για το ζήτημα της ανομίας και των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας. Υποθέτω ότι στα αμερικανικά μάτια οι ομάδες τύπου «Ρουβίκωνας» έχουν κάτι από τα εξωγήινα πλάσματα του Στίβεν Σπίλμπεργκ: έρχονται από κάποιον άλλο γαλαξία.

Ιστορίες από τα παλιά

Ιστορίες από τα παλιά θυμήθηκαν χθες το μεσημέρι ο Πρ. Παυλόπουλος, ο Γ. Γεννηματάς και ο Μ. ντε Σόουζα στο εστιατόριο του Μουσείου Ακροπόλεως. Μα, κυρίως, ο Πορτογάλος θυμήθηκε ότι χθες ο Παυλόπουλος έκλεισε τρία χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και του ευχήθηκε τα σχετικά. Ο δικός μας Πρόεδρος, πάλι, του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του, που είχε λίγες μέρες πριν. Υπογραμμίζω ότι το «παρών» στο γεύμα έδωσε και ο Ν. Κοτζιάς, ενώ ήταν προγραμματισμένο και δείπνο προς τιμήν του Σόουζα στο Προεδρικό χθες το βράδυ.

Κουίζ

Ποιο πρόσωπο αποκαλεί ήδη η (αμείλικτη) πολιτική πιάτσα «νέο Κουβέλη»;

Αίτημα στον Νορβηγό

Δεν ξέρω αν ακόμη και η καλή θέληση ενός Νορβηγού μπορεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» των ελληνοτουρκικών. Πάντως, οι Ελληνες βουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης συμφώνησαν από κοινού να ζητήσουν από τον γ.γ. του Συμβουλίου, τον Νορβηγό Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, να επισκεφθεί Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο για να διαπιστώσει την ένταση. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, μίλησε για τον κίνδυνο ατυχήματος και κάλεσε το Συμβούλιο να καταδικάσει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ενας πρόεδρος στην Αιόλου

Δεν ειδοποίησε κανέναν επίσημο για το πρόγραμμά του. Πήρε απλώς την ασφάλειά του και κατηφόρισε από τη «Μεγάλη Βρεταννία» στην Αιόλου και στο Μοναστηράκι. Κατέληξε σε κάποιον παράδρομο της Ερμού, όπου το βράδυ της Δευτέρας απήλαυσε ήρεμος το ποτό του. Αναφέρομαι στον πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος έχει έρθει τόσες φορές στην Αθήνα, ώστε πλέον κυκλοφορεί μόνος του. Θυμίζω ότι είναι φίλος του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ διατηρεί μακρά γνωριμία και με τον γενικό γραμματέα της Προεδρίας, πρέσβη ε.τ. Γιώργο Γεννηματά, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν πρέσβης της Ελλάδας στη Λισσαβώνα και ο Σόουζα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή