Ν.Δ.: Θα κάνουμε πράξη το δόγμα «τάξη και ασφάλεια»

Ν.Δ.: Θα κάνουμε πράξη το δόγμα «τάξη και ασφάλεια»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια» επανήλθε χθες η Ν.Δ. με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή, το βίαιο περιστατικό ληστείας στην Κηφισιά και οι δηλώσεις του Νίκου Τόσκα που ακολούθησαν. Το ποτήρι σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας «ξεχείλισε», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρει «ακέραια» την ευθύνη.

«Τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η Ν.Δ. επισημαίνει από καιρό. Οτι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση και χρησιμοποιώντας το περιστατικό ως αφορμή για να θυμίσει τις κυβερνητικές αστοχίες και τις παραλείψεις της στον τομέα της ασφάλειας – λογαριασμός που μαζί με την έλλειψη αστυνόμευσης οδηγεί αθροιστικά, πλέον, σε περιστατικά τύπου Κηφισιάς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στον νόμο Παρασκευόπουλου που «απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες», στην κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας και τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, ενώ έβαλε στο ίδιο κάδρο και την «απαράδεκτη ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση «στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το σκεπτικό του ότι η τάξη και η ασφάλεια δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά ατζέντα, αλλά προϋπόθεση «δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας» και επανέλαβε τη δέσμευσή του να την κάνει πράξη.

Το μέτωπο της ασφάλειας ήρθε να προστεθεί στο ευρύτερο κάδρο μιας «κυβέρνησης σε αποδρομή» που περιγράφει η Πειραιώς, η οποία νωρίτερα άσκησε έντονη κριτική για την υπόθεση της ΕΥΑΘ. «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια, αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα, καλύτερα να φύγουν», σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, η Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι θεσμικά είναι ο πρωθυπουργός αυτός που θα όφειλε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη και επανήλθε στη διάσταση απόψεων για το Σκοπιανό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι ο κ. Κοτζιάς στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς στην ουσία εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την κυβέρνηση. «Δεν αρχίζει ο κ. Κοτζιάς την ενημέρωση από τον κ. Καμμένο πρώτα που τον έχει στην κυβέρνησή του και που είναι και πολιτικός αρχηγός;», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Μαρίας Σπυράκη (ΣΚΑΪ), ενώ υπογράμμισε ότι ο ο κ. Κοτζιάς «εκπροσωπεί την πλευρά της κυβέρνησης, που αυτή τη στιγμή συμφωνεί με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοτζιάς δεν εκπροσωπεί το όλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας, διότι ο μικρός εταίρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας λέει άλλα για αυτό το μείζον εθνικό θέμα».

Τα ελληνοτουρκικά

Την ίδια ώρα, είναι σαφής η επιλογή της Πειραιώς να μη ρίξει λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών με αφορμή και την απάντηση του Μαξίμου σε υψηλούς τόνους στον Ταγίπ Ερντογάν, παρότι επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση των δύο αξιωματικών, θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο». «Είναι απαραίτητο, αυτή την ώρα, να επιδείξουμε εθνική υπευθυνότητα. Αυτή είναι η ανάγκη τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τη συμπεριφορά της, την επιθετικότητά της έναντι της Ελλάδος», σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή