Με εθελοντές Ολυμπιονίκες το ευρωπαϊκό Laser 4,7 της Πάτρας

Με εθελοντές Ολυμπιονίκες το ευρωπαϊκό Laser 4,7 της Πάτρας

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει από την ημέρα που η Πάτρα θα αποτελέσει για μία εβδομάδα το ιστιοπλοϊκό κέντρο για την Ευρώπη και όχι μόνο, στην κατηγορία των Laser 4,7. Στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου, θα διεξαχθούν τα «European Youth Championships & Trophy 2018». Ο διοργανωτής όμιλος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος «Ιάσων», φιλοδοξεί ότι μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα αναδειχθούν οι δυνατότητες του θαλάσσιο στίβου της περιοχής για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων και προπονητικών καμπ. Επίσης, ο αγώνας θα βοηθήσει να τη νέα γενιά των ιστιοπλόων μας να ανταγωνιστούν κορυφαίους αθλητές και να αποκομίσουν εμπειρίες.

«Στη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 450 αθλητές και αθλήτριες και, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κλάση, έγιναν δεκτοί οι 320. Οι εγκαταστάσεις θα ανοίξουν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο θα διεξάγονται δύο ιστιοδρομίες, κάθε ημέρα. Ελπίζουμε ότι το Πρωτάθλημα θα βοηθήσει στην ιστιοπλοϊκή ανάπτυξη της Αχαΐας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς, που, σε δύσκολες εποχές, στηρίζουν τον αγώνα, τα παιδιά και την περιοχή. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, που είναι ο χρυσός χορηγός μας, η ΛΟΥΞ, η Magic Marine, η Γέφυρα κ.α», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, Σπύρος Κρότσης.

Με εθελοντές Ολυμπιονίκες το ευρωπαϊκό Laser 4,7 της Πάτρας-1

Στην Πάτρα θα βρεθεί όλες αυτές τις ημέρες και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του 2008 (Ίνγκλινγκ), η Βιργινία Κραβαριώτη. Η ιστιοπλόος, ως εθελόντρια, θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στη νέα γενιά και να βοηθήσει τους αθλητές «Χαίρομαι πολύ που θα είμαι στην Πάτρα και είναι θετικό που η πόλη ανοίγει ένα παράθυρο στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα. Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της κατηγορίας στην Ελλάδα και εγώ θέλω να βοηθήσω όπου χρειαστεί. Η ιστιοπλοΐα είναι το «σπίτι» μου», μας είπε η παλαιά πρωταθλήτρια.

Εθελόντρια στη διοργάνωση θα είναι και η Ολυμπιονίκης, Γκιντάρε Σάιντ, η οποία θα έρθει στην Ελλάδα με στόχο να βοηθήσει ασυνόδευτους αθλητές. Η Λιθουανή είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο, ήταν χρυσή στο παγκόσμιο του 2012 και έχει και δύο μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2006: ασημένιο, 2010: χάλκινο).

Βασικό μέλημα των διοργανωτών θα είναι η ασφάλεια σε στεριά και θάλασσα. Θα υπάρχουν δέκα εθελοντές ναυαγοσώστες στη θάλασσα και αντίστοιχος αριθμός Σαμαρειτών θα βρίσκεται στην παραλία. Επίσης, το σκάφος Emily, δημιούργημα Πανεπιστημίου του Τέξας, θα έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει τηλεκατευθυνόμενα αυτόν που κινδυνεύει, να λειτουργεί ως σωσίβιο και να τον ρυμουλκεί. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα drones θα τον μεταδίδουν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Από το Εκπαιδευτικό Πάρκο της Πάτρας θα υπάρχει και μία σειρά παράλληλων δράσεων, όπως το Mare Nostrum που θα παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, για τους φιλοξενούμενους αθλητές, το «Η θάλασσα αίρει αποκλεισμούς», ένα πρόγραμμα για ΑΜΕΑ και το «Ο άνεμος συναντά τη θάλασσα», όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αθλητές και να μάθουν μυστικά της ιστιοπλοΐας.

Χορηγός επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή