Πριγκίπισσες για μία μέρα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Βασίλη Ζούλια σημασία έχει το συναίσθημα, και εκείνο της χαράς επικράτησε στο ξεχωριστό αθηναϊκό κτίριο της οδού Καπλανών 11 στις 31 Μαρτίου. Σε μια εποχή όπου η μόδα εστιάζει στην ιδέα του «storytelling», του να πεις μια ιστορία, ο Ζούλιας και ο συνοδοιπόρος του δημιουργικά, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, αφηγήθηκαν τη δική τους μέσα από την ατμόσφαιρα της βρετανικής σειράς «The Crown», αλλά και την εποχή του γάμου της πριγκίπισσας Άννας Μαρίας, τη δεκαετία του ’60. 

 

Πριγκίπισσες για μία μέρα-1

 

«Παρτενέρ» τους στην παρουσίαση της συλλογής Resort για το καλοκαίρι του 2019, στο πλαίσιο της 23ης Athens Xclusive Designers Week, ένα οίκημα με παρελθόν και αρχικό ιδιοκτήτη τον Παύλο Κουντουριώτη. Στις αίθουσες και στο μπαλκόνι, τα «γεμάτα» χτενίσματα της εποχής έδεσαν με μαντό, ρούχα κοκτέιλ και βραδινά -το ’50 και το ’60 είναι άλλωστε οι «όμορφες» εμμονές του Ζούλια-, ενώ φρέσκια ματιά έδωσαν φλούο χρώματα σε κλασικές γραμμές, αλλά και ντραπέ α λα Madame Gres. Το μαύρο-Time’s Up λουκ της ηθοποιού Άλισον Μπρι στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών εδώ σε βερσιόν «σπασμένου» άσπρου αλλά και ροζ τσιχλόφουσκας. Τα «βασιλικά κοσμήματα» του Κονδυλάτου -τιάρες, κοσμήματα-statement όπως ένα κολιέ-αστακό,ς αλλά και σκουλαρίκια-παράσημα- έμοιαζαν με απολύτως «απαραίτητα» αξεσουάρ.

 

Πριγκίπισσες για μία μέρα-2

Bραδινά και ρούχα κοκτέιλ. 

 

Σε μια χώρα όπου η αισθητική είναι ιδιαίτερα «παρεξηγήσιμη», το «βασιλικό» θέμα προκάλεσε και τις αναμενόμενες αντιδράσεις. «Το αντιμετωπίζουμε από δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά, δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική χροιά σε όλο αυτό, πέρα από την ομορφιά της Άννας Μαρίας εκείνη την εποχή», λέει ο Βασίλης Ζούλιας στο «Κ».

Στα σαλόνια της οικίας περπάτησε η Υακίνθη Καραβίτη, μοντέλο του ’60, ενώ ο Ζούλιας γιόρτασε και 25 χρόνια δημιουργικής φιλίας με τη Βίκυ Καγιά. Στην «άκομψη» εποχή που διανύουμε, η τιάρα αποτελεί παιχνιδιάρικο αντίδοτο; «Προς χάριν ενός μοντέρνου τρόπου ζωής, έχει χαθεί κάθε τύπος, όχι η τυπικότητα, αλλά ένας τρόπος ζωής», λέει στο «Κ» ο Κονδυλατος. «Στην επίδειξη τα κορίτσια μπήκαν σε έναν ρόλο και τα αγόρια σε έναν άλλο. Όλα τα κορίτσια αξίζουν ένα στέμμα και να γίνουν πριγκίπισσες για μία μέρα!» ■

 

Πριγκίπισσες για μία μέρα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή