Σούνιο: Το BBC ήλθε, γύρισε και απήλθε

Σούνιο: Το BBC ήλθε, γύρισε και απήλθε

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παρκ Τσαν Γουκ, ο σκηνοθέτης της σειράς του BBC «Η μικρή τυμπανίστρια», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και η οποία θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα, φάνηκε πιο έτοιμος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το ΚΑΣ χρειάσθηκε να συνέλθει δις (στις 28 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου), προκειμένου να δώσει τελικά άδεια για γυρίσματα στο συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ο Παρκ Τσαν Γουκ, από πλευράς του, ήταν πιο αποτελεσματικός: με το που έλαβε το πράσινο φως από τους αρχαιολόγους, κατέφθασε στον ναό του Ποσειδώνα και έβαλε μπρος τις μηχανές. Ενδεχομένως, φοβόταν τρίτη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Σούνιο: Το BBC ήλθε, γύρισε και απήλθε-1

Οι ηθοποιοί της νέας σειράς του BBC κατά τα γυρίσματα στον ναό του Ποσειδώνα.

Από τις 7 το πρωί χθες Πέμπτη και έως τη 1 μετά το μεσημέρι, οι άνθρωποι του BBC, δίχως να ενοχλήσουν τους επισκέπτες, ολοκλήρωσαν τα γυρίσματά τους και απεχώρησαν ησύχως. Τόσο ησύχως, που ο Λευτέρης Κρέτσος, γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έσπευσε στο σημείο, ώστε να ανακοινώσει τα χαρμόσυνα της νέας «βιομηχανίας που ανοίγεται σιγά σιγά μπροστά μας. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα».

Σούνιο: Το BBC ήλθε, γύρισε και απήλθε-2

Ο Νοτιοκορεάτης Παρκ Τσαν Γουκ, σκηνοθέτης σπουδαίων ταινιών («Oldboy» και «Η υπηρέτρια»). 

Από την άλλη, πιθανολογούμε πως ούτε οι εκατοντάδες επισκέπτες, που ήταν ο λόγος που το ΚΑΣ είχε αρνηθεί αρχικώς να παραχωρήσει άδεια γυρισμάτων στο Σούνιο, ούτε ασφαλώς τα… αρχαία ενοχλήθηκαν από τις λήψεις του Παρκ Τσαν Γουκ και της ομάδας του. Οπως κατέστη τοις πάσι γνωστόν, η πρόσβαση των επισκεπτών επιτρεπόταν καθ’ όλη τη διάρκεια εργασιών του συνεργείου του BBC, ενώ ο χώρος συνέχισε να δέχεται, κατά τα ειωθότα, επισκέπτες έως τη δύση του ηλίου.

Σούνιο: Το BBC ήλθε, γύρισε και απήλθε-3

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΣ, στην πρώτη του συνεδρίαση, απέρριψε την αίτηση της Faliro House Productions, εξαιτίας της μεγάλης χρονικής έκτασης της χρήσης, της πληθώρας του συνεργείου και του βαρέος εξοπλισμού, ενώ, όταν η εταιρεία παραγωγής επέστρεψε με νέα πρόταση, το ΚΑΣ την απεδέχθη κατά πλειοψηφίαν, μετά την πάνδημη κατακραυγή και τη δημόσια απαξίωσή του διά στόματος πρωθυπουργού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή