Σοβαρό επεισόδιο εναντίον της ΕΛ.ΑΣ.: Πέτρες κατά αστυνομικών

Σοβαρό επεισόδιο εναντίον της ΕΛ.ΑΣ.: Πέτρες κατά αστυνομικών

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άγνωστο περιστατικό, η επίθεση την Τρίτη κουκουλοφόρων σε περιπολικά της Αμεσης Δράσης πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είδε χθες το φως της δημοσιότητας, έπειτα από ανακοίνωση-καταγγελία των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο ένστολοι και να υποστούν φθορές δύο περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Για την επίθεση δεν υπήρξε ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπως έχει συμβεί σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. «Θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για το νέο περιστατικό βίας εναντίον συναδέλφων μας.

Την Τρίτη, δύο περιπολικά της Αμεσης Δράσης που κλήθηκαν να ελέγξουν σταθμευμένο δίκυκλο πίσω από την ΑΣΟΕΕ δέχθηκαν άνανδρη επίθεση με πέτρες και αντικείμενα από ομάδα αγνώστων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα. Είναι απαράδεκτο τέτοιου είδους περιστατικά να μένουν αναπάντητα και μάλιστα να υποβαθμίζονται επικοινωνιακά. Ισως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που οι συνάδελφοι δεν κατέληξαν με σπασμένα άκρα στο νοσοκομείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Πηγή με γνώση του θέματος περιέγραψε χθες στην «Κ» ότι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πλήρωμα ενός περιπολικού εντόπισε παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Χέυδεν ένα μηχανάκι για το οποίο ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε δηλωθεί κλοπή στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. «Οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή ενός ακόμα περιπολικού προκειμένου να απομακρύνουν τη μοτοσικλέτα και να τη μετακινήσουν στο τμήμα της Κυψέλης. Τη στιγμή που και το δεύτερο περιπολικό έφτασε στο σημείο κουκουλοφόροι από κατάληψη που βρίσκεται δίπλα στην ΑΣΟΕΕ άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας δύο απ’ αυτούς και προκαλώντας φθορές στα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα. Αμεσα, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή στα πληρώματα να αποχωρήσουν από το σημείο, όπως και έγινε. Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο πήρε εντολή να μετακινηθεί μια Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), χωρίς οι επιθέσεις να συνεχιστούν.

Το περιστατικό δεν δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με μια εκδοχή, επειδή κρίθηκε ότι θα επιδείνωνε το ήδη αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τις επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Πάντως, επιθέσεις κατά ενστόλων γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Το απόγευμα της 22 Φεβρουαρίου 2017, για παράδειγμα, κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που διέρχονταν από την οδό Μαυρομματαίων. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2016, νεαροί είχαν τραυματίσει στο κεφάλι αστυνομικό της ομάδας «Ζ», ο οποίος καταδίωκε ύποπτο για συμμετοχή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πεδίον του Αρεως. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή