ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ένας υπουργός παραπέμπει στον άλλο και ουδείς απαντά σε ερώτηση βουλευτή

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μια νέα, αρνητική πτυχή της πολλαπλώς πληγείσας εικόνας του κοινοβουλευτικού ελέγχου εξαιτίας διαχρονικών συμπεριφορών των κυβερνήσεων –ειδικά δε και της τελευταίας-, αναδεικνύει ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν είναι μόνο ότι πολλοί υπουργοί δεν προσέρχονται για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών προφορικά, είναι πλέον και το μικρό «χάος» της αλληλομετάθεσης ευθυνών ως προς το ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει σε γραπτές, με αποτέλεσμα να μένουν και αυτές αναπάντητες!

Ο κ. Κακλαμάνης είχε θέσει γραπτώς, μέσω αναφοράς και στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ένα ζήτημα σχετικό με ζητήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας, απευθυνόμενος στα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Εργασίας, και ζητώντας απαντήσεις.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην γραπτή του απάντηση (στις 28/3) ουσιαστικά παραπέμπει τον ερωτώντα βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα άλλα δύο Υπουργεία: «Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία», αναφέρει στο τέλος της γραπτής του απάντησης ο κ. Π. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο συνερωτώμενος Γ. Χουλιαράκης, ενημερώνει λίγες ημέρες αργότερα (17/4) γραπτώς τον κ. Κακλαμάνη, ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το ... Υπουργείο Εθνικής Αμυνας! Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει.

«Ότι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά» δεν αποτελεί πλέον είδηση. Το ζήτημα όμως είναι, ότι επιβεβαιώνεται καθημερινά και κοστίζει στη χώρα και στον ελληνικό λαό. Μία ακόμη απόδειξη προστέθηκε με τις απαντήσεις, που έδωσαν οι Πάνος Καμμένος και Γιώργος Χουλιαράκης σε αναφορά, που είχα καταθέσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και μεταξύ άλλων προσθέσει: «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη διαχείριση του κράτους».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ