Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)

6' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα οργανωμένες οδικές εκδρομές σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Versus Travel

Eκδρομή: Πήλιο – Κρουαζιέρα στη Σκιάθο

Highlights: Το Πήλιο με την πληθωρική ομορφιά του αποτελεί κορυφαίο προορισμό. Θα περάσετε από δύο σημαντικούς προϊστορικούς οικισμούς (Διμήνι και Σέσκλο), έπειτα από τον Βόλο και θα επιβιβαστείτε στο ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, για να φτάσετε –με ταχύτητα έως 20 χλμ./ώρα– στις Μηλιές, το κεφαλοχώρι με τη δημόσια βιβλιοθήκη όπου βρίσκονται σπάνια χειρόγραφα. Βυζίτσα, Τσαγκαράδα, Ζαγορά, Χάνια, Μακρινίτσα, Πορταριά και μια κρουαζιέρα έως τη Σκιάθο συμπληρώνουν το μωσαϊκό των ταξιδιωτικών εμπειριών.    

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε ανακαινισμένο ξενοδοχείο 3* στον Βόλο, ημιδιατροφή, διπλωματούχος ξεναγός στους αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια κρουαζιέρας, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης, φάκελος χαρτιών, ΦΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί πέντε μέρες και πραγματοποιείται στις 27/4 και 25/5. Από 385 ευρώ.

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-1

Αξίζει μια ανοιξιάτικη πεζοπορία στη Σκιάθο. Εδώ, στον δρόμο προς το Κάστρο. (Φωτογραφία: © ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Eκδρομή: Καστοριά

Highlights: Έπειτα από μια στάση στο επιβλητικό «πέτρινο δάσος» των Μετεώρων, θα φτάσετε στην αρχοντική Καστοριά, χτισμένη δίπλα σε λίμνη, με πολλά αξιοθέατα, όπως είναι το ενυδρείο και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας. Το οδοιπορικό συνεχίζεται στις Πρέσπες και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου (μέσω πλωτής γέφυρας), αλλά και εκτός συνόρων, στο Μοναστήρι (Μπίτολα) και στην Οχρίδα, στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επιστροφή στην Αθήνα με στάση στα Τρίκαλα.  

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, ημιδιατροφή, ξενάγηση με ντόπιο ξεναγό στην Οχρίδα και στην Μπίτολα, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης, φάκελος χαρτιών, ΦΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί τεσσερισήμισι μέρες και πραγματοποιείται στις 24/5 και 25/5. Από 230 ευρώ.


Manessis Travel

Eκδρομή: Τζουμέρκα

Highlights: Περιοχή που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό, προσφέρεται για τους λάτρεις της φύσης, του τσίπουρου και των παραδοσιακών οικισμών. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα γνωρίσετε τους Μελισσουργούς, τα Πράμαντα, τη χτισμένη σε κοίλωμα βράχου Μονή Κηπίνας, αλλά και δύο από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας, το Συρράκο και τους Καλαρρύτες. Η εκδρομή συνεχίζεται στο Ελληνικό, με το μουσείο σύγχρονης τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», και στο διάσημο Μέτσοβο.

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε resort 3*, ημιδιατροφή, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών, ΦΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί τέσσερις μέρες και πραγματοποιείται στις 28/4 και 25/6. Από 249 ευρώ.

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-2

Εξόρμηση για αγορές σε παζάρι του Βουκουρεστίου. (Φωτογραφία: © ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Εκδρομή: Μεγάλος Γύρος Ρουμανίας

Highlights: Σ’ αυτό το ταξίδι θα γνωρίσετε διαφορετικές πτυχές της Ρουμανίας, που θα σας επιτρέψουν να εκτιμήσετε την ποικιλομορφία της. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθείτε το Βουκουρέστι με το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε και τον Λόφο της Μητρόπολης, το Ιάσιο, τη Σουτσεάβα (περιοχή γνωστή για τα μοναστήρια της), την Κλουζ-Ναπόκα (θεωρείται η παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας), το αλατωρυχείο Salina Turda και το κάστρο Μπραν (Πύργος του Κόμη Δράκουλα) στα Καρπάθια.    

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν,

διαμονή, ημιδιατροφή, ντόπιος ξεναγός στο Βουκουρέστι, συνοδός/αρχηγός, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών. Η εκδρομή διαρκεί 10 μέρες και πραγματοποιείται στις 26/4 και 23/5. Από 585 ευρώ.


Smile Acadimos

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-3

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Eκδρομή: Ναύπλιο – Επίδαυρος

Highlights: Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Πελοπόννησος ενδείκνυται για μια ολιγοήμερη εκδρομή όπως η συγκεκριμένη, που διαθέτει κάτι για τον καθένα: επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, γεύμα στο –φημισμένο στους θεατρόφιλους– Λυγουριό, καφέ στο κεφαλοχώρι της Βυτίνας, βόλτα στην αρχοντική Δημητσάνα, στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, αλλά και στο Κεφαλάρι, με την πυκνή βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά.  

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia, διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Η εκδρομή διαρκεί τέσσερις ημέρες και πραγματοποιείται στις 28/4 (από 229 ευρώ) και στις 25/5 (από 245 ευρώ).

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-4
Ο ορθόδοξος καθεδρικός του Αγίου Γεωργίου στο Νόβι Σαντ. (Φωτογραφία: © Getty Images/Ideal Image)

Eκδρομή: Σερβία – Σκόπια

Highlights: Μέσω Θεσσαλονίκης φτάνετε στο Βελιγράδι, μια πανέμορφη πόλη που την άνοιξη είναι στα καλύτερά της, γεμάτη φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα, από τους ποταμούς Δούναβη και Σάβα μέχρι τα παλιά ανάκτορα, τον ναό του Αγίου Σάββα και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan). Η εκδρομή συνεχίζεται στο Νόβι Σαντ (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα), στη γραφική πολίχνη Σρέμσκι Καρλόβτσι κι έπειτα στα Σκόπια, που αποτελούν και τον τελευταίο προορισμό του ταξιδιού μέχρι την επιστροφή –με στάσεις– στην Αθήνα.  

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia, διαμονή για πέντε νύχτες σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή, αρχηγός, ελληνόφωνος ξεναγός στο Βελιγράδι, δημοτικός φόρος διαμονής σε Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για άτομα έως 75 ετών. Πραγματοποιείται στις 26/04 και 01/06. Από 375 ευρώ.


Grefis Travel

Εκδρομή: Ιταλία

Highlights: Φτάνοντας με πλοίο στην Ανκόνα, θα αναχωρήσετε οδικώς προς Μιλάνο για να γνωρίσετε την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας με σήμα κατατεθέν τον καθεδρικό ναό και τη Σκάλα του Μιλάνου. Η περιήγηση συνεχίζεται στη ρομαντική Βερόνα, στη Βενετία με το εντυπωσιακό Παλάτι των Δόγηδων, στην αναγεννησιακή Φλωρεντία με την Πινακοθήκη Ουφίτσι, στη μεσαιωνική Σιένα με τους έντεκα δρόμους που οδηγούν στην κεντρική πλατεία και στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη.

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, ακτοπλοϊκά εισιτήρια με καμπίνες από/προς Ιταλία, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, ημιδιατροφή (εκτός πλοίου), εκδρομές-περιηγήσεις, τοπικοί ξεναγοί σε Ρώμη και Φλωρεντία, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί εννέα μέρες και πραγματοποιείται στις 26/4, 12/5, 24/5, 2/6, 9/6, 16/6, 23/6. Από 545 ευρώ.

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-5

H πλατεία του Καπιτωλίου (Piazza del Campidoglio) στη Ρώμη σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο. (Φωτογραφία: © ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Eκδρομή: Κυανή Ακτή – Προβηγκία

Highlights: Εκδρομή με πολύ πλούσιο πρόγραμμα, που θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικές από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ιταλικής και της Γαλλικής Ριβιέρας. Μεταξύ άλλων, θα επισκεφθείτε το γραφικό Ραπάλο και το φημισμένο Πορτοφίνο, την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, Μασσαλία, την ιστορική Αρλ, το χωριό Γκόρντες με τις λεβάντες, την πόλη του συγγραφέα Εμίλ Ζολά Εξ-αν-Προβάνς, το Σεν Τροπέ, τις Κάννες, τη Νίκαια και το κοσμοπολίτικο Μονακό.    

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, ακτοπλοϊκά εισιτήρια με καμπίνες από/προς Ιταλία, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*, πρωινό (εκτός πλοίου), εκδρομές-ξεναγήσεις, εισιτήριο για μίνι κρουαζιέρα, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ. Η εκδρομή διαρκεί 9 μέρες και πραγματοποιείται στις 28/4, 12/5, 26/5, 9/6, 23/6. Από 565 ευρώ.


Signature Travel

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-6

Η  Έδεσσα είναι διάσημη για τους καταρράκτες της. (Φωτογραφία: © Shutterstock)

Eκδρομή: Καϊμάκτσαλαν – Άγιος Αθανάσιος – Λουτρά Πόζαρ

Highlights: Μέσω Βέροιας θα φτάσετε στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Θα επισκεφθείτε την Έδεσσα με το πάρκο των καταρρακτών, τα Λουτρά Πόζαρ με τα ιαματικά θερμά νερά που έχουν σταθερή θερμοκρασία 37° C, την Καστοριά, το Νυμφαίο, το κέντρο περιβαλλοντικής προστασίας του Αρκτούρου και θα απολαύσετε τις παροχές spa του ξενοδοχείου σας (θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ, σάουνα).

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται μεταφορές-περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε resort 3*, ημιδιατροφή, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Η εκδρομή διαρκεί τέσσερις μέρες και πραγματοποιείται στις 28/04 και 25/05. Από 220 ευρώ.

Αφιέρωμα: Τα πούλμαν της χαράς (Από το Πήλιο έως την Κυανή Ακτή)-7

Η μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Βλάσιου στο Ντουμπρόβνικ. (Φωτογραφία: ©Getty Images/Ideal Image)

Eκδρομή: Πανόραμα Δαλματικών Ακτών και Εθνικό Πάρκο Λιμνών Πλίτβιτσε

Highlights: Θα δείτε, μεταξύ άλλων, την πόλη των Τιράνων, το Κότορ, το πολυσύχναστο Ντουμπρόβνικ (με το φαρμακείο που λειτουργεί από το 1391), το Σπλιτ με το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το πάρκο του Πλίτβιτσε, τα σπήλαια Ποστόινα, τη Λιουμπλιάνα με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τη φημισμένη λίμνη Μπλεντ και το Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουα της Κροατίας.  

Κόστος-παροχές: Περιλαμβάνονται μεταφορές-ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων με ημιδιατροφή, αρχηγός/συνοδός, ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης, δημοτικοί φόροι πόλεων. Η εκδρομή διαρκεί οκτώ μέρες. Αναχωρήσεις κάθε Κυριακή από 27/5. Από 399 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή