Summer Nostos για… όλους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγα πράγματα μπορούν να μας κάνουν να ξεφύγουμε από τη βυθισμένη στην καλοκαιρινή «απελπισία» πόλη όσο τα θερινά φεστιβάλ. Ειδικά όταν αυτά διεξάγονται σε χώρους-κοσμήματα όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πολυχρηστικό πάρκο της παραλιακής ζώνης γίνεται με τον καιρό προορισμός όλο και περισσότερων ανθρώπων κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικού και οικονομικού υποβάθρου. Κι έτσι πρέπει να συμβαίνει. Σε αυτή την κατεύθυνση, του πάρκου δηλαδή που είναι ανοικτό για όλους, συνεχίζει και το τρίτο Summer Nostos Festival (17-24/6), η σπουδαιότερη πολιτιστική διοργάνωση που φιλοξενείται εκεί, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οσο για το τι θα δούμε φέτος στο φεστιβάλ, αυτό μας έγινε γνωστό στην άκρως καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Για αρχή, πολλή μουσική, κλασική και σύγχρονη. Με την ποιοτική σφραγίδα μάλιστα σπουδαίων ονομάτων, όπως η μεσόφωνος Τζόις Ντιντονάτο, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο. Η συναυλία της 22ας Ιουνίου θα είναι μάλιστα η πρώτη της στη χώρα μας. Μένοντας στην αίθουσα της Λυρικής, εκεί θα παρακολουθήσουμε ακόμα το περίφημο Kronos Quartet (19/6), το οποίο θα παραγάγει σε πραγματικό χρόνο ένα «ζωντανό ντοκιμαντέρ» επί σκηνής, αλλά και το διάσημο έργο «Drone Mass» (18/6) στη μνήμη του Ισλανδού μουσικού Γιόχαν Γιοχάνσον.

Επειδή όμως το καλοκαίρι καλεί για εξωτερικούς χώρους, το ευρύχωρο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα έχει και φέτος την τιμητική του. Εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων τoν μεγάλο Τζον Κέιλ (19/6) των Velvet Underground μαζί με την μπάντα του και θα ακούσουμε επιλογές από ολόκληρη την καριέρα του. Επιπλέον, τον Βραζιλιάνο τραγουδοποιό και ερμηνευτή Seu Jorge (17/6), ο οποίος μαζί με την ΚΟΑ θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι, και τους δικούς μας Στέρεο Νόβα (18/6) και Onirama. Αποδεικνύοντας μάλιστα πως είναι για όλα τα γούστα, το πρόγραμμα θα κλείσει στις 24/6 με μια μεγάλη συναυλία της Αννας Βίσση, στον ίδιο χώρο. Η μουσική όμως δεν σταματά εκεί· στο μεσοδιάστημα, στη σκηνή του Καναλιού, η Καμεράτα θα παίξει μπαρόκ ροκ (17/6), DJ από την Αφρική θα δίνουν έθνικ μεταμεσονύκτια σετ, ενώ η Γιασμίν Χαμντάν (22/6) θα μας θυμίσει γιατί τη λατρέψαμε στο «Only Lovers Left Alive» του Τζάρμους.

Στα υπόλοιπα των εκδηλώσεων, υπάρχουν βέβαια εικαστικά, παιδικές εκδηλώσεις και μπόλικος χορός με ονόματα που ξεκινούν από το American Ballet Theatre Studio Company και φτάνουν μέχρι τον… Γκάρι Κασπάροφ, μια επική σκακιστική μάχη του οποίου θα παρασταθεί σε χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, αν και εκτός φεστιβάλ, πως αυτό το καλοκαίρι θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνες του Πάρκου και οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων και τις ακριβείς ώρες συμβουλευτείτε το www.snfcc.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή