Σε στοχευμένα ακροατήρια εστιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σε στοχευμένα ακροατήρια εστιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα αφήσει αιχμές για τις επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης που δεν προσφέρουν μόνιμη λύση. Και στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά εστίασε στην ανάγκη για «περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές», εξέλιξη που προϋποθέτει μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων. Απόψε, όμως, θα είναι η πρώτη φορά που η σχετική εκδήλωση για τη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την οποία θα ανοίξει ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα έχει τη σφραγίδα του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής. Εξάλλου, θα συνοδευτεί αύριο από συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με δημοσίους υπαλλήλους, ζύμωση στην οποία θα επαναλάβει τις κεντρικές δεσμεύσεις του για το Δημόσιο. Καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι τυχαία, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει πλέον σε ειδικά ακροατήρια αναλύοντας κεντρικές δεσμεύσεις της Ν.Δ.

Η πρόβλεψη του χρόνου των εκλογών είναι μεν δύσκολη άσκηση – εξάλλου και την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση των «γαλάζιων» τομεαρχών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών, γι’ αυτό και δεν απέκλεισε εκλογικό αιφνιδιασμό. Ωστόσο, ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που η Πειραιώς βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και το πρόγραμμα δράσεών της σε προεκλογική φάση. Οι εκδηλώσεις και ο προγραμματισμός από δω και στο εξής επικεντρώνονται στη στοχευμένη ανάδειξη των κεντρικών δεσμεύσεων της Ν.Δ. σε επιμέρους ακροατήρια, ώστε αυτές να γίνουν «κτήμα», όπως λένε στην Πειραιώς.

Τη στόχευση αυτή εξυπηρετεί η αποψινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής στην «Αθηναΐδα», καθώς θα αποτελέσει το βήμα απ’ το οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναδείξει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας. Αναμένεται να αναλύσει πώς εννοεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ θα επιμείνει στη βασική του θέση ότι η λύση δεν είναι οι επιδοματικές πολιτικές και το «χαρτζιλίκι» που μοιράζει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες ομάδες για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και το οποίο, πάντως, δεν αποτελεί μόνιμη λύση. «Η καλύτερη κοινωνική πολιτική σήμερα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας», επιμένει ο κ. Μητσοτάκης και επαναλαμβάνει διαρκώς το μότο «δουλειές, δουλειές, δουλειές». Σήμερα, βέβαια, αναμένεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, καθώς και σε προτάσεις για τη στήριξη νέων οικογενειών (η Ν.Δ. έχει ήδη καταθέσει δέσμη ιδεών με θέμα «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού»), αλλά και για την επανένταξη των μακροχρόνια άνεργων στην αγορά εργασίας.

Το μοντέλο της σημερινής εκδήλωσης, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταθέσει την πολιτική του άποψη και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες την επιστημονική, αλλά και εμπειρική πτυχή –μετέχουν ακόμη οι καθηγητές Π. Τσακλόγλου, Χ. Ζαραφωνίτου, Γ. Αμίτσης, αλλά και εκπρόσωποι ΜΚΟ– δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο, καθώς θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις στη λογική ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης. Σημαντική κρίνεται, επίσης, από την Πειραιώς, η συνάντηση-συζήτηση που θα έχει αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. με δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο. Θα επιμείνει, ωστόσο, στην ανάγκη για συμμάζεμα και αναδιοργάνωση της λειτουργίας του κράτους και στην άποψή του υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο, κάτι που θα επιβραβεύσει όσους πραγματικά προσπαθούν και θα αυξήσει την παραγωγικότητα και τις αμοιβές. Με το ίδιο σκεπτικό, συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των περιοδειών του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος θα μεταβεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο στην Καρδίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή