Τι δουλειά έχει ο Μπελ στη Νέα Κηφισιά;

Τι δουλειά έχει ο Μπελ στη Νέα Κηφισιά;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα το βρείτε στη Νέα Κηφισιά, στην οδό Πρωτέως 25. Δεν είναι συνηθισμένο μουσείο, δεν είναι αρχαιολογικό, απ’ αυτά που συνήθως πιέζουμε τα παιδιά μας να επισκεφθούν ή ψυχαναγκαζόμαστε να βάλουμε στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Είναι όμως από τα θεματικά μουσεία που μπορούμε να διαθέσουμε λίγο από τον χρόνο μας, ειδικά τώρα που με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) είναι τιμώμενο.

Το φετινό θέμα που διάλεξε το ICOM είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ηλικίας 28 ετών, έχει πλούσιες συλλογές, περίπου 25.000 αντικείμενα, τηλεγραφήματα, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό που δείχνουν το χθες και το σήμερα. Εκθέματα που αφηγούνται ιστορίες επικοινωνίας από τις Φρυκτωρίες, την οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, τον ήχο του κέρατος μέχρι τον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους και βέβαια το Διαδίκτυο. Από τις ωραίες στιγμές είναι να παρακολουθείς τις αυθόρμητες αντιδράσεις των παιδιών, όταν τους μιλούν για την πρώτη συσκευή τύπου Bell μέχρι να αναγνωρίσουν τη δική τους εποχή στα smart phones. Ο επισκέπτης παρακολουθεί την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, πώς αναπτύχθηκε το τηλεγραφικό δίκτυο στη χώρα μας, τους μορσικούς τηλέγραφους, τους πομπούς Μαρκόνι, συλλεκτικά τηλεγραφήματα, τα sms μιας άλλης εποχής, τότε που εξυπηρετούσαν εμπορικές συναλλαγές και ανήγγελλαν τα θλιβερά και τα ευχάριστα της ζωής.

Αν αυτό είναι το τιμώμενο ελληνικό μουσείο στις 18 Μαΐου, εκείνη την εβδομάδα υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πολλά άλλα μουσεία. Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις. Ολοι θα βρούμε μια καλή αφορμή για επίσκεψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή