Ο θαυμαστός κόσμος του ξερόλα

Ο θαυμαστός κόσμος του ξερόλα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Ροθ απεβίωσε χθες και κάποιοι το έμαθαν από την ανάρτηση σε προφίλ «δημοσιολόγου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν γνωρίζω εάν ακολούθησε και ανάλυση από τον ίδιο «δημοσιολόγο» για το έργο του Φίλιπ Ροθ.

Αυτό πάντως συνέβη με την εκδημία του Χάρρυ Κλυνν. Πλήθος αναλύσεων για τον συμπαθή καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων και του ίδιου δημοσιολόγου.

Α, μα φυσικά. Πρόσφατα σχολίασαν την τραμπούκικη επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, τον ΠΑΟΚ και την πορεία του, την πρόταση για τη «Μακεδονία του Αη-Λια», την επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision, τη νίκη του Ισραήλ στον ίδιο διαγωνισμό και εάν η χώρα πρέπει να μετέχει σε ένα ευρωπαϊκό γεγονός, δίπλα δίπλα με τα εμβριθή σχόλια για το τι σημαίνει η παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή για την ελληνική πολιτεία. Είπαν και την άποψή τους για τον πριγκιπικό γάμο στη Βρετανία, τα πτυχία του Ιταλού πρωθυπουργού, τη βίλα του αριστερού Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Οταν δεν έχουν άλλο γαργαλιστικό θέμα, οι «δημοσιολόγοι» επιστρέφουν στις μόνιμες θεματικές τους: είναι οι επιδόσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η τυχόν σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, το προφίλ της Ν.Δ., οι στοχεύσεις του ΚΙΝΑΛ, το μεταναστευτικό πρόβλημα, η πολιτική της Γερμανίας, το ΔΝΤ, η πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολα τα σχόλιά τους με το βαρύ ύφος ενός «ειδικού».

«Δημοσιολόγοι» που σέρνουν τις απίθανες κοινοτοπίες τους για να υπάρξουν στο δημόσιο τοπίο χωρίς ίχνος αιδούς για όσα στα οποία οι ίδιοι ομνύουν, περί αξιοπιστίας στην ενημέρωση, ανάγκης επιχειρημάτων και ανάληψης της ευθύνης λόγων και έργων τους. Κρείττον το σιγάν του λαλείν, ή μήπως στην εποχή μας δεν είναι έτσι;

Οι βασικοί όροι για ένα σοβαρό, δημόσιο πολιτικό διάλογο ότι απαιτείται μελέτη του θέματος, παράθεση και της αντίθετης άποψης, τεκμηρίωση των επιχειρημάτων ώστε να έχει αξιοπιστία η άποψη, έχουν ακυρωθεί από τους ξερόλες που επιβιώνουν ανατροφοδοτώντας τη μιντιακή τους εικόνα με μία ακατάσχετη φλυαρία.

(ΥΓ.: Μη σφυρίζετε τάχα αμέριμνα, παρακαλώ. Οι εξαιρέσεις πολύ λίγες, επιβεβαιώνουν τον κανόνα.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή