Τσεχικός… Ολυμπος

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες διαρκεί το Φεστιβάλ Ολύμπου, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και αυτό είναι ένα ραντεβού που δεν χάνεται. Δημοφιλές όχι μόνον για τους κατοίκους της Πιερίας και των γειτονικών νομών –το λένε και Φεστιβάλ της Βόρειας Ελλάδας– αλλά και για τους Ελληνες παραθεριστές της περιοχής και τους πολλούς ξένους τουρίστες, το Φεστιβάλ μετράει 47 χρόνια πλούσιας και επιτυχημένης καλλιτεχνικής ζωής. Φέτος, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και η πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας συνεργάζονται ώστε να τιμηθεί παράλληλα η Τσεχική Δημοκρατία και να προβληθεί ο πολιτισμός της.

Είναι αλήθεια ότι λίγες περιοχές στη χώρα μπορούν να περηφανευθούν πως διαθέτουν ανάλογους χώρους για να φιλοξενήσουν τις καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τους. Το Φεστιβάλ του Ολύμπου (www.festivalolympou.gr) υποδέχεται τους επισκέπτες του στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, την Αρχαία Πύδνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα, τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Κονταριώτισσας, μνημεία σπάνιας ομορφιάς και μεγάλης ιστορικής αξίας. Ετσι δεν είναι μόνον οι μετακλήσεις καλλιτεχνών, οι πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις και η συνεργασία με τα δύο κρατικά θέατρα της χώρας, που προσελκύουν τους πολλούς θεατές. Επιπλέον, φέτος η Κατερίνη «ανοίγει» το Πάρκο της στο κοινό – εδώ θα φιλοξενηθούν οι τσεχικές «Μαριονέτες» και επίσης εδώ θα ξετυλιχθεί το αφιέρωμα στο πολύ ενδιαφέρον τσεχικό σινεμά. Να επισημάνουμε, τέλος, ότι στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εντάσσονται αρχαιολογικές ομιλίες και περιηγήσεις από αρχαιολόγους που πολλές φορές γίνονται με τη συνοδεία μουσικής. Εχοντας την εμπειρία μιας τέτοιας βραδιάς στο παρελθόν, σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για κάτι σπάνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή