Φροντίδα για μικρούς και μεγάλους

Φροντίδα για μικρούς και μεγάλους

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόσμενα «δώρα» έχουν αρχίσει να φτάνουν σε ηλικιωμένους και παιδιά, που ζουν σε πέντε περιφερειακές ενότητες της χώρας – στη Λακωνία, την Κεφαλονιά, τη Φθιώτιδα, την Αρτα και τις Σέρρες. To πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι», που σχεδιάστηκε από κοινού από τη φαρμακευτική εταιρεία Rafarm και τον οργανισμό «Αγονη Γραμμή Γόνιμη», αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες των δύο πληθυσμιακών ομάδων που θεωρεί πιο ευάλωτες, τους ηλικιωμένους και τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ετσι, στο χρονικό διάστημα 2018-2020 θα εξοπλιστούν με πλήρες φορητό φαρμακείο 272 δημοτικά σχολεία και των πέντε νομών. Το περιεχόμενο του φαρμακείου, με τις γάζες, το αιμοστατικό, την ισοθερμική κουβέρτα, τα αυτοκόλλητα ράμματα κ.ά., χωράει σε ένα σάκο, τον οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν μαζί τους σε κάθε εξόρμηση με τους μαθητές, καθώς στις εκδρομές παρατηρούνται και τα περισσότερα ατυχήματα των παιδιών.

Ταυτόχρονα, στις ίδιες γεωγραφικές περιοχές θα προσφερθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε δέκα μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Εν προκειμένω, οι διοικήσεις των γηροκομείων υποδεικνύουν στους δωρητές τις διαφορετικές ανάγκες της εκάστοτε δομής. Και φαίνεται ότι είναι πολλές, αφού ξεκινούν από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα μέχρι κρεβάτια, πλυντήρια, ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και τηλεοράσεις – τη σταθερή δηλαδή «παρέα» των ανθρώπων τρίτης ηλικίας.

Αλλοι τέσσερις νομοί

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, που επέλεξε μάλιστα να ξεκινήσει τη δράση με αφετηρία την ιδιαίτερη πατρίδα του ιδρυτή της, κ. Νίκου Ρασσιά, τη Λακωνία. Από τον Οκτώβριο του 2018 θα ολοκληρωθεί η αποστολή του εξοπλισμού στους άλλους τέσσερις νομούς. «Τέτοιου είδους προσφορές είναι σημαντικές για τους συμπολίτες μας που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα, τους οποίους μπορούμε έτσι να στηρίξουμε ώστε να έχουν μια εύρυθμη καθημερινότητα», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Νόλλας, πρόεδρος της «Αγονης Γόνιμης Γραμμής», που δραστηριοποιείται εδώ και 12 χρόνια με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε ακριτικές περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή