ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Οι πολλαπλές στρώσεις της μνήμης

ΕΛΙΣ ΚΙΣ

Σχόλιο για το σήμερα και σκέψη για το αύριο, το «Παλίμψηστο Μνήμης» μοιάζει να βρίσκεται σε μόνιμη εξέλιξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι λέξεις έχουν υφή και οι έννοιες τους συναίσθημα και φωνή. Το «Παλίμψηστο Μνήμης», η νέα ατομική έκθεση της Λίνας Πηγαδιώτη - Τζήμα, έχει πολλές ορατές και αόρατες όψεις. Η έκθεση παρουσιάζεται μέχρι και αύριο (9/6) στην Γκαλερί Σκουφά (www.skoufagallery.gr), σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σωζήτας Γκουντούνα. Οπως και στο παλίμψηστο, τα μεικτής τεχνικής έργα αναδεικνύουν πολλαπλές «στρώσεις»: σκέψεις για την πoλιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και προσωπικά βιώματα, όπως αποκόμματα εισιτηρίων που ανασύρουν αναμνήσεις.

Η συλλογή βασίζεται σε παλαιότερα έργα που ξεκίνησαν την πορεία τους το 2008, εποχή που η Πηγαδιώτη επέστρεφε στον χώρο της τέχνης. Με άξονα ένα αγαπημένο της όχημα, το κολάζ, η καλλιτέχνις παρουσιάζει μεγαλύτερα σε μέγεθος, ραμμένα στο χέρι, έργα αλλά και μικρότερα, στην πιο κλασική τους μορφή. Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης συλλεκτικά σημειωματάρια, με έργα-εξώφυλλα και βιβλιοδεσία της Πηγαδιώτη.

Σχόλιο για το σήμερα και σκέψη για το αύριο, το «Παλίμψηστο Μνήμης» μοιάζει να βρίσκεται σε μόνιμη εξέλιξη. Για μια πιο διαδραστική εμπειρία, ζητήστε ακουστικά και περιηγηθείτε στην έκθεση με συνοδεία τη μουσική του Σταύρου Σοφιανόπουλου και τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, όπως ακριβώς και η Πηγαδιώτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ