Αλλαγή σελίδας για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Αλλαγή σελίδας για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού άνοιξε χθες, με την παράδοση της διοίκησης από τον προσωρινό πρόεδρο, πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, στον Πατρινό μαιευτήρα κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο, στην έδρα του σωματείου στο κέντρο της Αθήνας. Ο απερχόμενος πρόεδρος της 10ης –διορισμένης από το δικαστήριο– διοίκησης Αλ. Αλεξανδρής εξήρε το γεγονός ότι μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων υπάρχουν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται 20-25 χρόνια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

«Σαν άνθρωπος των αποστολών, θεωρώ ότι η δική μου αποστολή ετελείωσε», είπε ο κ. Αλεξανδρής που πέτυχε να οδηγήσει τον ΕΕΣ, για πρώτη φορά μέσα σε μία εξαετία, σε αρχαιρεσίες, παρότι, όπως είπε, υπέστη bullying με 84 επιστολές αγνώστων, στην πλειονότητά τους, αποστολέων.

Η κ. Χριστίνα Βαληνάκη, από το απερχόμενο συμβούλιο, είπε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι να διατηρηθεί ο ΕΕΣ στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, αφού προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού και άνοιγμά του στην κοινωνία.

Ο νέος πρόεδρος Ν. Οικονομόπουλος έθεσε ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του σωματείου με την ψήφιση νέου καταστατικού και οργανογράμματος διοίκησης. «Δεν μπορείς να θέλεις εκλογές όταν έχεις περιφερειακά συμβούλια-σφραγίδες», είπε ο κ. Οικονομόπουλος, που θέλει να προχωρήσει ταυτόχρονα σε όλα τα βήματα που θα καταστήσουν τη θέση του σωματείου ασφαλή στο διεθνές κίνημα. «Θέλουμε βοήθεια τώρα που είμαστε κάπως καθισμένοι», είπε απευθυνόμενος προς τις αντιπροσωπείες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που ήταν στο ακροατήριο.

Ο ΕΕΣ είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία που είχε υπογράψει η διοίκηση του κ. Αυγερινού, παρά τις αντιρρήσεις της, για την καταβολή έναντι χρεών 300.000 ευρώ ετήσια. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός θα μπορούσε να συζητήσει το ζήτημα αν ο ΕΕΣ έδειχνε συνεπής στο χρονοδιάγραμμα για αλλαγή του καταστατικού του και του ανοίγματος στην κοινωνία. Ο πρέσβης κ. Αλεξανδρής έχει δεσμευθεί ότι αυτό θα γίνει έως τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνουν νέες εκλογές. «Δεν θα μετράμε τις μέρες, αλλά την ειλικρίνεια της προσπάθειας», είπε στην «Κ» πηγή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή