Παρών ο Τσίπρας στην ομιλία Στ. Θεοδωράκη, απούσα η κ. Γεννηματά

Παρών ο Τσίπρας στην ομιλία Στ. Θεοδωράκη, απούσα η κ. Γεννηματά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άκρως ενδιαφέρον «παρασκήνιο» εξελίσσεται λίγο πριν την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, την ώρα που οι τηλεοπτικές κάμερες εστιάζουν στο βήμα του ομιλητή: Καθώς εξελίσσεται ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, οι κινήσεις τους με την είσοδό τους στην αίθουσα της Ολομέλειας ή την έξοδό τους από αυτή, φαίνεται να στέλνουν σαφή πολιτικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Στην αρχή, εκείνο που συζητήθηκε ήταν η απουσία του κ. Αλ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, αντικείμενο αρκετών σχολίων, ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού να προσέλθει στην αίθουσα την ώρα της έναρξης της ομιλίας του επικεφαλής του Ποταμιού. Το γεγονός ότι ο κ. Στ. Θεοδωράκης, όπως φάνηκε και από τη σημερινή ομιλία του, είναι θετικός έναντι της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων, φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως προς την κίνηση του πρωθυπουργού, αλλά και να αποτέλεσε την αιτία, να αποχωρήσει από την ολομέλεια η «σύντροφός του» εντός του «Κινήματος Αλλαγής» κυρία Φώφη Γεννηματά, που ως γνωστόν τάσσεται κατά της συμφωνίας. Αλλοι, πάλι, είχαν να παρατηρήσουν ότι την ώρα της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη –που σε κάποια σημεία χειροκροτήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- αποχώρησε από την αίθουσα και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή και ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής, με ενδιαφέρον αναμένουν άπαντες, και τις επιλογές συγκεκριμένων βουλευτών που εμφανίζονται να διαφοροποιούνται από τις κομματικές γραμμές. Υπό αυτό το πρίσμα, το βλέμμα αρκετών –όπως είναι φυσικό- σε βουλευτή ή βουλευτές των ΑΝΕΛ που διαφωνούν με τη συμφωνία για τα Σκόπια (ορισμένοι «δείχνουν» -τουλάχιστον- τον κ. Δημ. Καμμένο). Αλλοι παρατηρητές των κοινοβουλευτικών εξελίξεων, στρέφουν την προσοχή τους στην ΔΗΣΥ, εξαιτίας της θετικής στάσης που φέρεται να έχει έναντι της συμφωνίας ο κ. Αθ. Θεοχαρόπουλος, και ορισμένοι στο Ποτάμι, δεδομένου ότι υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν έναντι της θετικής στάσης του κ. Θεοδωράκη. Ενδεικτικά γίνεται λόγος για τους Γρ. Ψαριανό.

Τέλος, μόνο ως ακραία έκπληξη μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των περισσοτέρων, να θεωρηθεί το ενδεχόμενο κάποιας διαφοροποίησης από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή