Περιορισμένες απώλειες 0,62% στο Xρηματιστήριο

Περιορισμένες απώλειες 0,62% στο Xρηματιστήριο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό Χρηματιστήριο κατάφερε να αντισταθεί στις ισχυρές απώλειες που «χτύπησαν» τις διεθνείς αγορές λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, και αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινούνταν σε σταθεροποιητικούς ρυθμούς, μόνο στο τελευταίο μισάωρο εντάθηκαν οι πωλήσεις κυρίως στις τράπεζες, οι οποίες ωστόσο δεν οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τον Γενικό Δείκτη. Σημαντική ήταν η στήριξη που προσέφερε στο Χ.Α. τόσο η άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ (+3,80%) όσο και η βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, που η απόδοση τους 10ετούς υποχώρησε στο 4,391%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 766,13 μονάδες, ο τζίρος διαμορφώθηκε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, λίγο πάνω από τα 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,52%. Αν και στις αρχές της συνεδρίασης η αγορά φάνηκε να επηρεάζεται από το διεθνές κλίμα, φτάνοντας έως και το -0,95%, στη συνέχεια ανέκαμψε και κινήθηκε για αρκετή ώρα θετικά, με οριακή άνοδο έως και τις δημοπρασίες λίγο πριν από το κλείσιμο οπότε και επέστρεψαν οι πωλητές.

Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, που αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις των πιστωτών για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, η αποσαφήνιση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι το σημαντικότερο θέμα για το ελληνικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα, διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, αν και το αφήγημα της επανόδου στην κανονικότητα δεν υιοθετείται πλέον από την επενδυτική κοινότητα, υπάρχει ωστόσο μια απροσδιορίστου μεγέθους πιθανότητα το Eurοgroup της Πέμπτης να οδηγηθεί σε αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και τον μεταμνημονιακό οδικό χάρτη, που θα εκληφθούν ως «ευχάριστη έκπληξη». Από την άλλη πλευρά, όμως, η συντήρηση του ζητήματος της Folli Follie συνεχίζει να μεταδίδει χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης, διαμορφώνοντας δύσκολες προϋποθέσεις σε όσους έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ελληνικού αφηγήματος στο road show στη Νέα Υόρκη, απέναντι στους αυστηρούς εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή