Σύλληψη μέλους «Ρουβίκωνα» για απειλές κατά ΣΚΑΪ

Σύλληψη μέλους «Ρουβίκωνα» για απειλές κατά ΣΚΑΪ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε χθες το μεσημέρι ο αναρχικός και μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας», Γιώργος Καλαϊτζίδης. Αιτία στάθηκε η σύλληψή του έπειτα από απειλητικό σχόλιο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή του ο Καλαϊτζίδης ανέφερε τα ακόλουθα: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν Ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του». Το συγκεκριμένο σχόλιο ερμηνεύτηκε από τις δικαστικές αρχές ως ευθεία απειλή για κάψιμο του σταθμού και προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκε εντολή για την προσαγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πράγματι, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 39χρονο κοντά στο σπίτι του στα Εξάρχεια και νωρίς το μεσημέρι τον προσήγαγαν στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Εκεί, αστυνομικοί της υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της διέγερσης και της πρόσκλησης σε τέλεση κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναρτήσεις του Καλαϊτζίδη στο προφίλ του στο Facebook προκαλούν αντιδράσεις θεσμικών φορέων. Την παραμονή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο, ο 39χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook κείμενο που ανέφερε: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια». Το σχόλιό του είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος, με ανάρτηση-απάντηση στο Twitter, είχε καταγγείλει προσπάθεια εκφοβισμού του λαού προκειμένου να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Πιο πρόσφατα, την πολιτική επικαιρότητα είχε απασχολήσει μια ανάρτηση του Καλαϊτζίδη για τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε ύφος αντίστοιχο εκείνου για τον ΣΚΑΪ. «Ο,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα», είχε γράψει ο 39χρονος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, που σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε ότι με εκβιάζει ή απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή