Το άσυλο καλύπτει (και) τον «μπλαμπλαδισμό»

Το άσυλο καλύπτει (και) τον «μπλαμπλαδισμό»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βία στα πανεπιστήμια είναι ζήτημα για το οποίο έχει χυθεί –και χύνεται– πολύ μελάνι.Το θέμα προσφέρεται για πολιτική διελκυστίνδα ανάμεσα στα κόμματα, καθώς η λύση του δηλώνεται υπό διερεύνηση, ενώ η κοινωνία παρατηρεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει πολιτικό κατενάτσιο, αμυνόμενη ενστικτωδώς στην επίθεση της Ν.Δ., που ζητάει ώριμες λύσεις. Τα προβλήματα βίας στα ΑΕΙ είναι σε όλους γνωστά, ωστόσο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είτε προτείνει ένα… θαρραλέο φοιτητικό κίνημα να αναλάβει δράση είτε συστήνει επιτροπή να μελετήσει το θέμα.

Χθες, λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι η επιτροπή υπό την προεδρία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου έχει καταλήξει σε δέσμη προτάσεων «που θέτουν πια για πρώτη φορά από το ’74 και μετά ένα πλαίσιο για το τι ακριβώς εννοούμε άσυλο»! Εχουν περάσει 44 μεταπολιτευτικά χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τη συζήτηση στα βασικά, δηλαδή στον ορισμό του ασύλου! Μάλιστα, για το πώς θα εφαρμοσθούν οι προτάσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν «αφού ακούσουμε και τις γνώμες των Συγκλήτων, των φοιτητικών παρατάξεων και των πολιτικών νεολαιών, γιατί νομίζουμε ότι κι αυτοί πρέπει να πουν τι σκέφτονται γύρω από αυτό το ζήτημα».

Μα, έλεος! Τι περιμένει ο κ. Γαβρόγλου να ακούσει από τη ΔΑΠ, την Πανσπουδαστική, την ΠΑΣΟΚ, τα ΕΑΑΚ; Μήπως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει αυτή την φορά τον τόνο; Δεν χόρτασε διάλογο τα 40 χρόνια της ακαδημαϊκής και πολιτικής του θητείας;

Ο κ. Γαβρόγλου προσφέρει βούτυρο στο ψωμί μιας πολιτικής πελατείας που αρέσκεται να ζυμώνεται μέσα από ατέρμονες συζητήσεις για να έχει την ψευδαίσθηση ενός διαλόγου μεταξύ πολλών… κοκόρων. Είναι συνηθισμένη η Αριστερά στα μεγάλα ego, που θέλουν να επιβάλουν σταλινικά τη θέση τους.

Ωστόσο, η συζήτηση για τη βία στα ΑΕΙ έχει πλέον κακοφορμίσει, την ίδια στιγμή που η τριτοβάθμια εκπαίδευση διεθνώς θέτει τελείως διαφορετικά ερωτήματα όπως η ανάπτυξη των ΑΕΙ, οι στρατηγικές συνεργασίες, οι ερευνητικοί τομείς υψηλής προτεραιότητας στους οποίους πρέπει να εστιάσουν τα ιδρύματα. Κάποιος, επιτέλους, ας μας προφυλάξει από τους διαλόγους εν έτει 2018!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή