ΑΤΖΕΝΤΑ

Ηλεκτρονικά γκάζια δίπλα στο κύμα

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Ο σπουδαίος Πολ Βαν Ντάικ θα πρωταγωνιστήσει με τις μουσικές του στο εξωτικό σκηνικό του Bolivar.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενας από τους σπουδαιότερους παγκοσμίως –και ίσως ο πιο επιδραστικός– dj της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, ο Πολ Βαν Ντάικ, έρχεται αύριο Σάββατο στο Bolivar Beach Bar (έναρξη στις 11 μ.μ., λεωφ. Ποσειδώνος, Αλιμος) για να παραδώσει... μαθήματα της τέχνης του. Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός, μετά την περυσινή αξέχαστη εμφάνισή του, μας επισκέπτεται και φέτος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του τελευταίου άλμπουμ του με τίτλο «From Then On».

Γεννημένος στην Ανατολική Γερμανία και ακούγοντας κρυφά δυτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, από όπου έλαβε και την πρώτη του μουσική παιδεία, ο Βαν Ντάικ ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανόδου της ηλεκτρονικής μουσικής και ειδικότερα της trance από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Εχοντας μπροστά του επί της ουσίας λευκό καμβά, ο μουσικός παραγωγός συνέβαλε στη δημιουργία ενός είδους –και κυρίως ενός στυλ– το οποίο σταδιακά κυριάρχησε σε παγκόσμια κλίμακα και μετέτρεψε τους dj από απλούς διασκεδαστές σε ακριβοπληρωμένους σταρ και είδωλα για εκατομμύρια νέους. Οσο για τον ίδιο, αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές κορυφαίος dj του κόσμου, ενώ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα «ηλεκτρονικά» φεστιβάλ. Στο λάιβ του Bolivar, το κοινό θα αναλάβουν να προθερμάνουν ο καταξιωμένος Ελληνοαμερικανός Niko Zografos και ο dj Steph.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ