Nέο «αντάρτικο» Π. Καμμένου στη Βουλή

Nέο «αντάρτικο» Π. Καμμένου στη Βουλή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση απλής αναλογικής στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προωθείται μέσω του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», που ψηφίζεται στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, αποτελεί τη νέα αφορμή για να εκδηλωθεί το εξελισσόμενο το τελευταίο διάστημα ιδιότυπο ενδοκυβερνητικό μπρα ντε φερ, καθώς ο συγκυβερνήτης πρόεδρος των ΑΝΕΛ στέλνει από χθες δημοσίως μήνυμα για την προοπτική καταψήφισης της σχετικής διάταξης, αν δεν υπάρξουν αλλαγές. Ηδη, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ορισμένοι κάνουν λόγο για νέο «αντάρτικο» Καμμένου, σε συνέχεια άλλων – με τελευταίο και χαρακτηριστικότερο, τη στάση του στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι (η πρόβλεψη του 3% ως ελάχιστου ποσοστού για την είσοδο δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην Τ.Α.) θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Υπενθυμίζεται ότι και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επί του ν/σ είχε ταχθεί κατά της διάταξης για την «απλή και άδολη αναλογική». Το επιπρόσθετο πολιτικά ενδιαφέρον στοιχείο ως προς τη χθεσινή κίνηση Καμμένου είναι πως η συνάντηση και η ανακοίνωση ακολούθησαν οξύτατου φραστικού επεισοδίου που είχαν στη Βουλή νωρίτερα το πρωί ο κ. Πατούλης με τον Π. Σκουρλέτη.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, η απάντηση Σκουρλέτη για το επίμαχο ζήτημα έχει προφανή σημασία, καθώς το σ/ν εισάγεται αύριο το απόγευμα προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Δεδομένου ότι, με την επίκληση του επιχειρήματος της διασφάλισης κυβερνησιμότητας, η πλειοψηφία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης τάσσεται κατά της προωθούμενης ρύθμισης, η αρνητική ψήφος των ΑΝΕΛ μοιάζει να θέτει υπό την απειλή καταψήφισης τη σχετική με το εκλογικό σύστημα ρύθμιση. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Σκουρλέτης αργά χθες το απόγευμα, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου των ομογενών, δεσμεύθηκε ότι η κυβερνητική πρόταση θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή