Το «Ακροπόλ Παλάς» θα ξαναπαλιώσει πριν καν εγκαινιαστεί

Το «Ακροπόλ Παλάς» θα ξαναπαλιώσει πριν καν εγκαινιαστεί

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ήταν οι εργάτες που έβαφαν στους ενδιάμεσους ορόφους, μια οι χώροι του εστιατορίου, έπειτα ο προβληματισμός για τη νομική μορφή που θα έχει όταν ανοίξουν όλοι οι χώροι του «Ακροπόλ Παλάς» στην οδό Πατησίων. Κάπως έτσι χανόταν ο ένας χρόνος μετά τον άλλον. Γιατί όσο και αν προσπαθούν κάποιοι στο ΥΠΠΟΑ να λειτουργήσει, κάτι φταίει που από το 2016 διαρκώς καθυστερεί.

Πολύτιμος χρόνος χάθηκε και με το εκθετήριο-πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στο υπόγειο, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί κι ας ήταν κάποιοι όροφοι ημιτελείς.

Παρότι αυτό θα έδινε νέα ώθηση στην πολύπαθη γειτονιά του πρώτου μουσείου της χώρας, δεν προχώρησε. Οπως δεν άνοιξε το ιστορικό roof garden στον 6ο όροφο και το δώμα, το οποίο θα μπορούσε –έλεγαν όσοι υπουργοί πέρασαν τα τελευταία χρόνια–, να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις εργασίες που απαιτούνταν στο υπόλοιπο κτίριο. Ούτε διαγωνισμός έγινε για να το αναλάβει κάποιος. Πάει και αυτό το καλοκαίρι.

Μείναμε να αμπελοφιλοσοφούμε για τις δράσεις σύγχρονου πολιτισμού που θα πραγματοποιούνται στους πέντε ορόφους: ψηφιακή βιβλιοθήκη, εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικοί και εικαστικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις, διαλέξεις, προβολές, καθοδήγηση νέων επαγγελματιών. Στήριξη επιχειρηματικότητας. Κοροϊδευόμαστε…

Το 2016 ο τότε υπουργός Αρ. Μπαλτάς παραδεχόταν ότι είχε καθυστερήσει η αποπεράτωση του έργου και διαβεβαίωνε πως επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ονειρευόταν μια «θερμοκοιτίδα πολιτισμού νέων καλλιτεχνών», χώρους προβών και δημιουργίας των νέων καλλιτεχνών.

Σήμερα στο ΥΠΠΟΑ ακόμη προβληματίζονται για τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς η εποχή είναι δύσκολη για τη σύσταση νέου φορέα λειτουργίας.  

Ομως όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Οπως ήταν χρόνια πριν η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία συζητιόταν από το 2008, οπότε εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για το κτιριολογικό πρόγραμμα, αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Ούτε η αναβάθμιση της οδού Τοσίτσα τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην έχει τέτοια μοίρα το «Ακροπόλ Παλάς». Οπως πάμε θα ξαναπαλιώσει πριν εγκαινιαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή