Μικρή άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις στο Χ.Α.

Μικρή άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις στο Χ.Α.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το ελληνικό Χρηματιστήριο να «έσπασε» το πτωτικό σερί των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων, ωστόσο η αντίδραση ήταν υποτονική και η απουσία τζίρου ήταν για ακόμη μία φορά «ηχηρή». Από την αρχή φαινόταν ότι η συναλλακτική δραστηριότητα δεν θα έκανε την έκπληξη, αφού χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να συγκεντρωθεί 1 εκατ. ευρώ, ενώ στα μισά της συνεδρίασης ο τζίρος μόλις που άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ. Οι λίγοι αγοραστές που παρέμειναν στο Χ.Α., λαμβάνοντας κάποια ώθηση από τη μικρή βελτίωση στην αγορά ομολόγων (όπου η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 3,818%), αν και «κάλυψαν» τους πωλητές, δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να κάνουν τη διαφορά, παρά την ανάκαμψη των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,33%, στις 752,78 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,18%, στις 1.992,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,53%, χάρη στα κέρδη της Alpha Bank (+1,35%) και κυρίως της Εθνικής (+3,38%). Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η μετοχή της Attica Bank, η οποία κατέγραψε ισχυρά κέρδη (+14,58%).

Η χαμηλή ορατότητα του ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε σχέση με εξελίξεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν το παρόν σκηνικό ουσιαστικής αποχής της επενδυτικής κοινότητας, δεν αναμένεται να αλλάξει, όπως σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι προσδοκίες για την «κινητικότητα» στο Χ.Α. θα πρέπει να χαμηλώσουν ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι ο Αύγουστος συνοδεύεται από, έτσι κι αλλιώς, αναιμικούς τζίρους. Με τους καταλύτες που θα μπορούσαν να φέρουν κάτι καλύτερο να απουσιάζουν, δεν αποκλείεται να σημειωθούν νέα αρνητικά ρεκόρ συναλλαγών. Το πολύ ανησυχητικό στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χαμηλοί τζίροι στο Χ.Α. αναμένεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο του 2018. Οπως εκτιμά η IBG, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα του ελληνικού Χρηματιστηρίου, η οποία και θα διαρκέσει έως τα τέλη του έτους, αναμένεται να επιβαρύνει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της ΕΧΑΕ. Γι’ αυτό και προχωρεί στη μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής της στα 4,80 ευρώ (από 5 ευρώ πριν), διατηρώντας «ουδέτερη» στάση. Στο α΄ εξάμηνο του 2018, τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 13,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη θα αγγίξουν τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή