Ν.Δ.: Πρέπει να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες

Ν.Δ.: Πρέπει να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέτωπο των ευθυνών και της ανάγκης αυτές να εντοπιστούν και να αποδοθούν συγκεκριμένα, υπενθυμίζοντας ότι πίσω τους «υπάρχουν πρόσωπα», αναδεικνύει η Ν.Δ. και επιμένει στα ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης της Ανατολικής Αττικής που μένουν αναπάντητα, διάσταση που αναμένεται να επισημάνει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του παρέμβαση. Η Πειραιώς αυξάνει σταδιακά την πίεση προς την κυβέρνηση, την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι δεν αρκεί η καταγγελία και αναμένεται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την πολιτική προστασία στη χώρα.

«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον», σχολίασε η Ν.Δ. για την επίσκεψη-αστραπή του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά τεχνάσματα». «Οι πολίτες, όμως, απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν». Με αυτή τη φράση η Πειραιώς προϊδεάζει για την από ’δω και στο εξής στάση της, καθώς σφίγγει σταδιακά τη μέγγενη γύρω από την κυβέρνηση, θεωρώντας ότι οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Σε αυτές αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου στο Μοσχάτο «με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική», όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς.

Η Ν.Δ. θα επιμείνει να πάρει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει, ενώ θα χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες. Σε αυτές θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Αρειο Πάγο, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, ακόμη και η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αν και διαμηνύεται αρμοδίως ότι η Πειραιώς δεν βιάζεται για την ώρα να φθάσει μέχρι εκεί.

«Να βρεθούν λύσεις»

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., όπως φάνηκε ήδη από τη μετριοπαθή στάση που κράτησε μέχρι σήμερα, προέχει να βρεθούν λύσεις μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων. Η υλοποίηση μιας απ’ αυτές ανακοινώθηκε ήδη από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επιβεβαίωσε τη σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. (κατόπιν και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα) και ανακοίνωσε τη χθεσινή δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει εκτεταμένες αναφορές στη δική του πρόταση για την πολιτική προστασία στη χώρα, την οποία εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε προ ημερών σημειώνοντας ότι ανέθεσε στον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Συνολάκη να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, εμπλουτίζοντας τις προτάσεις της Ν.Δ. «Η Ν.Δ. έχει μια προτεραιότητα, να μη ζήσει ποτέ ξανά η Ελλάδα μια τέτοια τραγωδία. Και σε αυτή την προσπάθεια η Ν.Δ. ζητεί να απαντηθούν τα ερωτήματα, να αποδοθούν οι ευθύνες, και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς», τόνισε η Μαρία Σπυράκη (ρ/σ 9.84), υπενθυμίζοντας ότι πίσω από τα ερωτήματα «υπάρχουν άνθρωποι και ευθύνες», για τις οποίες είναι απαραίτητο η Δικαιοσύνη «να απαντήσει γρήγορα». «Η πολιτική ευθύνη σημαίνει αναγνώριση σφάλματος, αλλά από κει και πέρα σημαίνει ως αυτονόητο και λήψη μέτρων», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας (kontra), προσθέτοντας ότι «σημαίνει αποπομπή συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησής του, διαφορετικά στερείται έννοιας». Προσέθεσε, δε, ότι «δεν τίθεται θέμα μόνο πολιτικής ευθύνης και ότι οφείλουν να διερευνηθούν και άλλης μορφής ευθύνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή