Πολυσήμαντη δωρεά από το Ιδρυμα Στ. Νιάρxος

Πολυσήμαντη δωρεά από το Ιδρυμα Στ. Νιάρxος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωγός σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα έρχεται για άλλη μια φορά το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μόλις μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, η διοίκηση του ΙΣΝ αποφάσισε να στηρίξει το εθνικής εμβέλειας έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, με δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων. Στόχος είναι το ποσό να διατεθεί στη συντήρηση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού, στην ενδεχόμενη αγορά νέων μέσων πυρόσβεσης, αλλά και σε δράσεις εκπαίδευσης του προσωπικού.

Μπορεί η νέα δωρεά να ανακοινώνεται στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας, ωστόσο το ΙΣΝ θέτει διαχρονικά ως προτεραιότητα την έμπρακτη υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα τελευταία 20 χρόνια μέσω δωρεών άνω των 19 εκατ. ευρώ, το ΙΣΝ έχει δωρίσει ένα ελικόπτερο Super Puma, έχει αγοράσει 15 πυροσβεστικά οχήματα, έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση του κέντρου εκπαίδευσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών κ.ά.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του ΙΣΝ για διαφάνεια, κοινοποίησε χθες τα όσα προηγήθηκαν της απόφασης για την προσφορά των 25 εκατ. Την επομένη των πυρκαγιών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε στον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρ. Δρακόπουλο, να αναλάβει το ΙΣΝ για πέντε χρόνια την επισκευή και συντήρηση των εναέριων μέσων. Ο κ. Δρακόπουλος συμφώνησε επί της αρχής με την ιδέα και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να τη συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, και εφόσον συμφωνήσουν ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, τότε το ΙΣΝ θα το αναλάβει.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης επικοινώνησε με τον κ. Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να συμμετάσχει το ΙΣΝ στην κρατική προσπάθεια χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές. Ο κ. Δρακόπουλος συναντήθηκε στις 27 Ιουλίου στο Μαξίμου με τον υπουργό και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος ευχαριστώντας τηλεφωνικώς τον κ. Δρακόπουλο, τόνισε ότι «η νέα δωρεά επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι το Ιδρυμα συνεχίζει με εμβληματικό τρόπο τη λαμπρή εθνική παράδοση των μεγάλων ευεργετών». Ο κ. Δρακόπουλος απάντησε ότι για το Ιδρυμα, «η συγκεκριμένη δωρεά ενέχει και στοιχεία συμβολής στην εμπέδωση της, τόσο αναγκαίας ιδίως σήμερα, εθνικής ενότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή