Σε λειτουργία από σήμερα το Grand Hyatt Athens

Σε λειτουργία από σήμερα το Grand Hyatt Athens

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία του νέου της ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens. Το ξενοδοχείο, μόλις το δεύτερο της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το Βερολίνο, βρίσκεται στην άνοδο της Συγγρού. Πρόκειται για το πρώην Athens Ledra που εξαγοράστηκε έναντι 33,05 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό της Alpha Bank από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Henderson Park, η Hines και η Kokari Limited (Y&T Daskalantonakis Knossian Group) συμφερόντων Τίνας και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, η οποία έχει και τη διαχείριση του συγκροτήματος στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hyatt Hotels Corporation.

Κομβική τοποθεσία

Το ξενοδοχείο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μεγάλων και μικρότερων ξενοδοχείων στον άξονα που συνδέει το κέντρο της πρωτεύουσας με τον φαληρικό όρμο και ο οποίος έχει αναδειχθεί σε κομβική τοποθεσία για τη βιομηχανία φιλοξενίας της Αθήνας αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή εκατέρωθεν της λεωφόρου.

Το Grand Hyatt Athens είναι η πρώτη συνεργασία του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη με τη Henderson Park, ιδιοκτήτρια κορυφαίων εμβληματικών ξενοδοχείων, όπως το Le Meridien και το Westin στο Παρίσι και τα Hilton σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να υπάρχει συνέχεια. Η συνεργασία των δύο παραπάνω ομίλων στο Grand Hyatt περιλαμβάνει βέβαια και τη Hines, που διαθέτει χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση αξίας 90 δισ. δολαρίων και η οποία ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σε χρόνο-ρεκόρ. Τα έργα συνολικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου εκτελέσθηκαν από την «Ακτωρ» και για αυτά, συν τον εξοπλισμό του, δαπανήθηκαν περί τα 20 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από την Eurobank, αναφέρουν πηγές της διαχείρισής του στην «Κ». Το ξενοδοχείο, η συνολική επένδυση για το οποίο ξεπέρασε τα 53 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του πριν από μία εβδομάδα, αλλά σήμερα ανοίγει κανονικά.

Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο διαθέτει 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους, μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και μεγάλους συνεδριακούς χώρους και αναμένεται να ξεπεράσει την αίγλη που απολάμβανε παλαιότερα ως Ledra Marriott κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στο γειτονικό Intercontinental. Αυτός είναι και ο λόγος που το σχήμα της ιδιοκτησίας επέλεξε να προχωρήσει σε συμφωνία με το σήμα της Grand Hyatt, ναυαρχίδας του αμερικανικού ομίλου Hyatt και από τα πολυτελέστερα σήματα παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα λειτουργεί ήδη ένα Hyatt στη Θεσσαλονίκη, αλλά κανένα Grand Hyatt. Grand Hyatt στην Ευρώπη υπάρχει μόνον στο Βερολίνο και άλλο ένα στην Κωνσταντινούπολη.

14 ξενοδοχειακά σήματα

Η Hyatt Hotels Corporation, με έδρα το Σικάγο, είναι κορυφαία εταιρεία τουριστικών συγκροτημάτων με χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχειακών σημάτων συμπεριλαμβανομένων των Park Hyatt, Miraval, Grand Hyatt, Hyatt Regency, Hyatt, Andaz, Hyatt Centric, HyattTM, Hyatt, Hyatt Ziva, Hyatt Zilara, Hyatt Residence Club και Exhale. To χαρτοφυλάκιο της Hyatt περιλαμβάνει περισσότερα από 700 ακίνητα σε περισσότερες από 50 χώρες σε έξι ηπείρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή