ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σορμπέ βύσσινο

Από τους Αγγελο Κάρδαρη και Δημήτρη Λεμοντζόγλου

Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σορμπέ, Γλυκά, Γλυκά Ψυγείου, Συνταγές, Αυγά

Προετοιμασία: 40΄, Παρασκευή: 25΄, Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά (για 850 γρ.)
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 500 γρ. βύσσινα
  • 1 ασπράδι αυγού

Διαδικασία

Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού έως ότου λιώσει η ζάχαρη (δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε τα βύσσινα. Βγάζουμε τα κοτσανάκια και στη συνέχεια τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής). Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη το ασπράδι αυγού και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κρύο σιρόπι.  

Ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά.

Κατόπιν αφήνουμε το σορμπέ στην κατάψυξη για 2 ώρες, να σφίξει, προτού σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ