Ν.Δ.: Βαρύ πλήγμα κατά της δημοκρατίας

Ν.Δ.: Βαρύ πλήγμα κατά της δημοκρατίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ν.Δ., καθώς ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Σοφίας Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για σχόλια που τον αφορούσαν (τον χαρακτήρισε «γνωστό συκοφάντη που έχει καταδικαστεί») σε τηλεοπτική εκπομπή. Το αυτόφωρο μπορεί να παρήλθε χθες χωρίς σύλληψη, και αφού η αστυνομία αναζήτησε με τη διαδικασία την κ. Ζαχαράκη δύο φορές κατά τη χθεσινή ημέρα στα γραφεία του κόμματος αλλά εκείνη ήταν απούσα, προκάλεσε όμως σκληρούς χαρακτηρισμούς της Πειραιώς έναντι της κυβέρνησης για «βαρύ πλήγμα στη δημοκρατία», ενώ η κ. Ζαχαράκη εκλήθη χθες το βράδυ από τον κ. Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικοινώνησε χθες το βράδυ με την Oλγα Γεροβασίλη, πολιτική προϊσταμένη της αστυνομίας. Την ενημέρωσε ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου βρισκόταν στα γραφεία του κόμματος σε περίπτωση που η κυβέρνηση την αναζητούσε (σημειώνεται ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία). Είχε προηγηθεί ανακοίνωση με την οποία η Ν.Δ. σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής». «Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας τους «θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας».

Η Ν.Δ. μάλιστα ενημέρωσε, μέσω της ανακοίνωσης απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι η κ. Ζαχαράκη είχε κληθεί στα γραφεία του κόμματος. Και κατέληξε: «Ας δώσει ο κ. Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν». Σημειώνεται ότι ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε (ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι η κ. Ζαχαράκη τον χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή «γνωστό συκοφάντη, που έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τη Δικαιοσύνη» κι ότι ενώ ο ίδιος παρενέβη ζητώντας της να ανακαλέσει επειδή αθωώθηκε για τις εν λόγω υποθέσεις, «η κ. Ζαχαράκη επέμενε σε ένα αφήγημα συκοφάντησης… μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Φλώρου».

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς διαμηνύει ότι η «επίθεση λάσπης» κατά της Ν.Δ. και προσώπων που βρίσκονται κοντά στον κ. Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητη, ενώ σήμερα αναμένεται και σχετική παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή