«Δώρα» Γαβρόγλου για να καμφθούν οι αντιδράσεις για το νέο ΑΕΙ στη Θεσσαλία

«Δώρα» Γαβρόγλου για να καμφθούν οι αντιδράσεις για το νέο ΑΕΙ στη Θεσσαλία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρριχητική πίστα στη Θεσσαλία υπόσχεται στους βουλευτές της Θεσσαλίας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, για να κάμψει τις οξύτατες αντιδράσεις τόσο του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όσο και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το σχέδιο συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ο υπουργός συναντήθηκε με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστο Σιμορέλη και Σάκη Παπαδόπουλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για την ίδρυση ενός αγγλόφωνου Τμήματος Διεθνών Αθλητικών Σπουδών και ενός Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Φυτών, επιπλέον του Ινστιτούτου Κινησιολογίας, η ίδρυση του οποίου έχει ήδη προβλεφθεί στο σχέδιο νόμου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση αναρριχητικής πίστας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ οι βουλευτές παρουσίασαν πρόταση για την ίδρυση τμήματος Φαρμακευτικής την οποία ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα θέσει υπόψιν των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να εξετασθεί στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού του Ιδρύματος.

Τέλος, έγινε αναφορά σε πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για το αίτημα σχετικά με τον υπερυπολογιστή και συμφωνήθηκε το θέμα να συζητηθεί λεπτομερώς σε συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο της πόλης.

Για αύριο θα συναντηθεί με σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή