Μητσοτάκης: «Κυνικός συνεταιρισμός»

Μητσοτάκης: «Κυνικός συνεταιρισμός»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Κορινθία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων και τη νέα παρέμβαση του Πάνου Καμμένου, επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία και θυμίζοντας ότι κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση τον Ιούνιο, όταν η Ν.Δ. κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας. Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο «εγκλωβισμός» της χώρας σε αυτές τις συνθήκες προκαλεί ζημιά στα εθνικά συμφέροντα και επανέλαβε ότι η χώρα «πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει» με εκλογές που θα δώσουν ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ.

Λίγο νωρίτερα, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε απαντήσει –στα αγγλικά– με ανάρτησή του στο Τwitter στο σχόλιο του Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κυβερνών κόμμα δεν θα κερδίσει εκλογές αν δεν «βάλουμε και κάποιους φυλακή», καλώντας μάλιστα τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. «Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές αν η κυβέρνηση έβαζε στη φυλακή κάποιους από τους πολιτικούς αντιπάλους. Η Ν.Δ. δεν τρομοκρατείται! Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Aδωνις Γεωργιάδης μίλησε (ρ/σ ΣΚΑΪ) για «χούντα», τονίζοντας ότι «μόνο σε μια χούντα μπορεί η εκτελεστική εξουσία να βάλει στη φυλακή τους πολιτικούς της αντιπάλους» και διερωτώμενος αν θα παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα, η Πειραιώς καθιστούσε ακόμα σαφέστερο το μήνυμά της, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε (ρ/σ ΘΕΜΑ) ότι «είναι εξόχως προβληματικό υπουργός της κυβέρνησης της Ε.Ε. να απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη». Η Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε, ωστόσο, σε μια αποστροφή που μοιάζει με μήνυμα προς τους δικαστές ότι «υπάρχουν δικαστές, είναι ανεξάρτητοι, κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να απειλήσει, κανένα περιθώριο να εκβιάσει. Και αυτό το εγγυόμαστε ως Ν.Δ.». Ακόμη, επισήμανε ότι η εικόνα που εκπέμπει συνολικά η κυβέρνηση προσβάλλει τη χώρα, «οδηγεί στην ανυποληψία και εξάγει μια εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας, ανεβάζοντας το ρίσκο της χώρας».

Ασχολίαστη δεν άφησε η Πειραιώς ούτε την ετυμηγορία της κάλπης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πηγές της σε ειρωνικό τόνο σχολίαζαν τα περί «ανανέωσης» και «νέου κόμματος», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί τα παλιά υλικά του πολιτικού συστήματος και τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος» και ότι την ώρα που κατηγορεί το «παλαιό κομματικό σύστημα», εκλέγει πρώτο σε σταυρούς στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τον Αντώνη Κοτσακά, πρώην στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τις «κακές μνημονιακές» κυβερνήσεις, έχει αξιοποιήσει στελέχη που πρωταγωνίστησαν στις κυβερνήσεις που κατηγορούσαν (όπως οι κ.κ. Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη, Μπόλαρης, Μιχελογιαννάκης, Παραστατίδης).

Ψηλά το προσφυγικό

Παράλληλα, η Ν.Δ. επανήλθε διά του αρμόδιου τομεάρχη στο προσφυγικό με αφορμή το δημοσίευμα του Newsweek. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «διεθνή διασυρμό», ενώ απαρίθμησε τον «κατάλογο της ντροπής» – τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το θέμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή