Κονδύλια και ηθικό πλεονέκτημα

Κονδύλια και ηθικό πλεονέκτημα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​Οτιδήποτε αποσυντίθεται όζει. Και αυτό που μυρίζει πολύ άσχημα, το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε από τον προχθεσινό κυβερνητικό χαμό, είναι οι καταγγελίες για τα μυστικά κονδύλια. Είναι ένα θέμα που ταλάνισε τη χώρα πριν από 25 χρόνια, όσα περίπου μας ταλαιπωρεί το Νεομακεδονικό.

Δεν αναφερόμαστε στη συνωμοσιολογία περί χρηματοδοτήσεων από το Ιδρυμα Σόρος. Αυτά είναι παραμύθια για Ούγγρους ιθαγενείς, που εισάγονται τώρα και στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να απασχολεί πρωτίστως τους βαριά φορολογούμενους Ελληνες είναι τι γίνονται τα λεφτά τους, αν πιάνουν τόπο, ή αν πάνε στον βρόντο. Ο μόνος τρόπος για να το μάθουμε είναι να υιοθετήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας την πρόταση του τέως υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, να νομοθετήσει θεσμούς διαφάνειας για τα μυστικά κονδύλια σε όλα τα υπουργεία και συνεπώς το Εθνικής Αμυνας.

Μια τέτοια μεταρρύθμιση θα αποτελέσει μια ευεργετική κληρονομιά της κυβέρνησης για τη χώρα. Ουδείς θα τολμήσει τώρα να την αμφισβητήσει και στο μέλλον να την καταργήσει. Θα είναι διπλά ευεργετικό για την κυβέρνηση που μας ζάλισε με τις σταυροφορίες κατά της πολιτικής διαφθοράς· μέχρι και να κλείσουν στη φυλακή κάποιους πολιτικούς αντιπάλους, πρότεινε ο κ. Παύλος Πολάκης. Κατ’ αρχάς, θα δείξει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν φοβούνται τη διαφάνεια για τα του οίκου τους έτσι ώστε να μπορούν να την απαιτήσουν και από την επόμενη κυβέρνηση. Οι μόνιμοι θεσμοί είναι απείρως αποτελεσματικότεροι, από τη σποραδική τιμωρία κάποιων. Η Διαύγεια έσωσε πολλά περισσότερα χρήματα, στους φορολογουμένους, από όσο όλες οι καταδίκες δημόσιων λειτουργών σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση.

Κατά δεύτερον, ο πρωθυπουργός θα διαψεύσει τις κακές γλώσσες σαν εκείνη του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, κ. Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος τουίταρε «ο πρωθυπουργός Καμμένος ανακοίνωσε ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ». Αφού ο μεγάλος τσακωμός των υπουργών ήταν για τα μυστικά κονδύλια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητα τα δυσώδη ερωτήματα που πλανώνται στον δημόσιο διάλογο. Ο κ. Τσίπρας θα δείξει τοις πράγμασι ότι δεν φοβάται τον υπουργό του, όπως άφησε να εννοηθεί στη δήλωσή του «δεν θα ανεχθώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και να μην αποδεχτώ συνειδητά και ασυνείδητα…». Θα ανεχθεί την αδιαφάνεια και τις δηλητηριώδεις υποψίες για αδιαφάνεια δημόσιου χρήματος;

Η υπόθεση των μυστικών κονδυλίων θέτει ένα ζήτημα και για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όλους αυτούς που χρόνια μας πιπίλιζαν τα αυτιά για το διαβόητο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Θα απαιτήσουν διαφάνεια για να έχουν μούτρα να εμφανιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες ή θα το κάνουν (και αυτό) γαργάρα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή