Τα απρόσμενα «δώρα» μιας πάνινης τσάντας

Τα απρόσμενα «δώρα» μιας πάνινης τσάντας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέμισε χαμόγελα το Γενικό Λύκειο Θήρας, άπαξ και γνωστοποιήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς η φετινή, εύρυθμη, σχολική καθημερινότητά τους. Από σήμερα κιόλας θα έχουν στη διάθεσή τους μεταξύ άλλων air condition για τις ζεστές μέρες, προτζέκτορα για τις παρουσιάσεις μαθημάτων, αλλά και μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, όπως και όλο τον εξοπλισμό για το αθλητικό τουρνουά. Δεν πρόκειται για κάποια τυπική δωρεά προς τη μαθητική κοινότητα του πιο εύπορου νησιού της χώρας, αλλά για το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας πλήθους φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος «WeAreTheEnviRonment», που υλοποίησε η ΜΚΟ «Αγονη Γραμμή Γόνιμη» με την υποστήριξη του Santo Maris Oia.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι μαθητές της Α΄ Λυκείου ενημερώθηκαν από στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας» και «Σύλλογο Ελλήνων Ωκεανογράφων (ΣΕΩΚ)», για επίκαιρα οικολογικά ζητήματα.

Ομως, η δράση δεν περιορίστηκε στη θεωρία, αφού οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών προχώρησαν στη δημιουργία ενός περιβαλλοντικά φιλικού και ταυτόχρονα χρηστικού προϊόντος, μιας πάνινης τσάντας, της WaterBag. «Οι μαθητές μας έχουν εμπειρία από ανάλογα περιβαλλοντικά προγράμματα, ωστόσο, αυτή τη φορά ενθουσιάστηκαν με την ανταποδοτικότητα του εν λόγω πρότζεκτ», σημειώνει ο διευθυντής του Λυκείου, κ. Μανώλης Καραμολέγκος. Τις τσάντες σχεδίασε αφιλοκερδώς η γνωστή ντιζάινερ, Χαρά Μαραντίδου, ενώ πλήθος επιχειρήσεων, ακόμα και εκτός Σαντορίνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη και μία επιχείρηση στη Σκόπελο, φιλοξένησαν αφιλοκερδώς το προϊόν στις βιτρίνες τους, αποδεικνύοντας εν τοις πράγμασι την υποστήριξή τους.

«Τα παιδιά έκαναν πολύ εύστοχες προτάσεις για την προώθηση των τσαντών, επιλέγοντας τους πιο κατάλληλους επιχειρηματίες και φορείς, που όντως αγκάλιασαν την προσπάθεια», προσθέτει ο Σαντορινιός εκπαιδευτικός.

Συνολικά, πωλήθηκαν περί τις 300 τσάντες σε μουσεία, εστιατόρια, οινοποιεία και στο αεροδρόμιο έναντι 25 ευρώ η μία.

Το όμορφο νησί που «σπάει» το ένα μετά το άλλο ρεκόρ επισκεψιμότητας, έρχεται πλέον αντιμέτωπο με τη διαχείριση νέων προβλημάτων, όπως η χρήση νερού, που από το 2012 έως σήμερα εκτοξεύθηκε κατά 60%. «Το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού το οφείλουμε στην προηγούμενη γενιά, η επόμενη καλείται να βρει λύσεις για την αειφορία της Σαντορίνης», καταλήγει ο πρόεδρος της «Αγονης Γραμμής Γόνιμης», κ. Στέφανος Νόλλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή