ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

«Οσο βάφομαι κάνω παράλληλα κι έναν κύκλο ασκήσεων φωνητικής. Ντύνομαι και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για το live. Εχω πάντα μεγάλη χαρά και ανυπομονησία να συναντηθώ με τον κόσμο», λέει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

06.30 - 10.00
Οταν είμαι Αθήνα: Χτυπάει ξυπνητήρι. Ξυπνάω, ξυπνάω την κόρη μου, τρώμε πρωινό, ντυνόμαστε και ξεκινάμε από Χαλάνδρι για να πάμε σχολείο στο Μαρούσι, μέχρι τις 08.15... Συνήθως με την ψυχή στο στόμα. Επιστρέφω και πάω γυμναστήριο μέχρι τις 10.00 (όχι όλες τις μέρες εννοείται... όταν δεν βαριέμαι και δεν έχω κάποια άλλη επείγουσα δουλειά).

Οταν είμαι περιοδεία: Ανάλογα με την κατάσταση... ή έχω ξυπνήσει μέχρι τις 10.00 για να φύγουμε για την επόμενη πόλη, κουτουλώντας σε κάποιο αεροδρόμιο, αυτοκίνητο ή βαν, ή παραγγέλνω πρωινό στο δωμάτιο και ξανακοιμάμαι για να βγει η μέρα.

10.00 - 13.00
Οταν είμαι Αθήνα: Κάνω όλες τις δουλειές και τις συναντήσεις που δεν θα μπορώ να κάνω αργότερα με τη μικρή. Συνήθως έχω μαθητές στο σπίτι και παραδίδω μαθήματα ερμηνείας τραγουδιού.

Οταν είμαι περιοδεία: Ταξιδεύω με κάποιο μέσον για κάπου. Συνήθως δεν ξέρω ούτε σε ποιο χώρο παίζω το βράδυ ούτε πού θα μένω. Οι φίλοι μου στις διάφορες πόλεις πια αυτό το γνωρίζουν και τα μαθαίνουν όλα μόνοι τους.

Αν έχω παραμείνει στην ίδια πόλη (πράγμα σπάνιο) είναι η ώρα που σηκώνομαι πια και προσπαθώ να ενεργοποιηθώ. Το πιο πιθανό είναι να πάω βόλτα μόνη μου – είμαι εντελώς αντικοινωνική στις περιοδείες.

13.00 - 15.30
Οταν είμαι Αθήνα: Επιστρέφω στο Μαρούσι να πάρω την κόρη μου, 13.15, από το σχολείο. Ξανά πίσω στο σπίτι, να φάμε, να μιλήσουμε για τη μέρα μας και να καθίσουμε λίγο οι δυο μας.

Οταν είμαι περιοδεία: Είναι η ώρα του φαγητού... Συνήθως δεν ακολουθώ τους υπόλοιπους και παραγγέλνω κάτι στο δωμάτιό μου γιατί έχω ανάγκη αυτήν την απομόνωση.

15.30 - 17.30
Οταν είμαι Αθήνα: Η Φαίδρα διαβάζει για το σχολείο κι εγώ κάνω όλες τις δουλειές στον υπολογιστή... από συνεντεύξεις (καλή ώρα) μέχρι social και πληρωμές online... Γενικά φροντίζω όλες τις εκκρεμότητες, που συνήθως είναι πολλλέεες γιατί τα αφήνω όλα για «πιο μετά». Μιλάω στο τηλέφωνο.

Οταν είμαι περιοδεία: Ξεκουράζομαι στο δωμάτιο για να αντεπεξέλθω το βράδυ.

17.30 - 19.30
Οταν είμαι Αθήνα: Εξωσχολικές δραστηριότητες για τη Φαίδρα και για μένα συνήθως είτε πρόβες είτε μάθημα με τους άλλους μαθητές μου στο Χαλκηδόνειο Ωδείο.

Οταν είμαι περιοδεία: Σηκώνομαι. Πολύ συχνά δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Κάνω ένα ζεστό μπάνιο και αρχίζω το ζέσταμα της φωνής – μπορούν σίγουρα να το επιβεβαιώσουν πελάτες διπλανών δωματίων. Τρώω ένα φρούτο και σιδερώνω τα ρούχα μου για την παράσταση. Φεύγω για sound check.

19.30 - 23.00
Οταν είμαι Αθήνα: Βοηθάω τη Φαιδρούλα στα μαθήματα που δεν τελείωσε πιο πριν ή ζωγραφίζουμε ή πάμε βόλτα. Μπάνιο. Προετοιμασία για ύπνο... συζητάμε και μετά της λέω νανουρίσματα και κοιμάται αμέσως. Εγώ αποκλείεται τόσο νωρίς.

Οταν είμαι περιοδεία: Πρόβα ήχου. Αν όλα πάνε καλά στις 20.30 βρίσκομαι ήδη στο καμαρίνι μου και βάφομαι. Οσο βάφομαι κάνω παράλληλα κι έναν κύκλο ασκήσεων φωνητικής. Ντύνομαι και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για το live. Εχω πάντα μεγάλη χαρά και ανυπομονησία να συναντηθώ με τον κόσμο, είμαι σε υπερδιέγερση.

23.00 και μετά
Οταν είμαι στην Αθήνα: Στο κρεβάτι μου με το βιβλίο μου μέχρι να νυστάξω... εκτός κι αν έχω προγραμματίσει έξοδο. Το πρωί και πάλι το ξυπνητήρι θα χτυπήσει στις 06.30 για να πάω τη Φαίδρα στο σχολείο.

Οταν είμαι περιοδεία: Βγαίνω στη σκηνή. Ξεκινάει το ταξίδι μου. Ξεκινάει η μαγεία. Είμαι εγώ. Είμαι εγώ που ζω γι’ αυτήν τη στιγμή. Είμαι εγώ που νιώθω ότι γεννήθηκα για να βρίσκομαι εδώ και να τραγουδάω. Είμαι εγώ που χάνομαι στη μουσική και που θέλω να τους πάρω όλους μαζί μου. Μέχρι το τέλος, που θα κοιταζόμαστε όλοι στα μάτια, που θα αγκαλιαστούμε και θα συγκινηθούμε.

Γυρίζω στο δωμάτιό μου, κουρασμένη αλλά γεμάτη από αγάπη γι’ αυτό που κάνω, για τον κόσμο που το μοιράστηκε, για τη μουσική, για τη ζωή. Ξεντύνομαι. Ετοιμάζω τη βαλίτσα μου για την επόμενη μέρα. Αφού τα φτιάξω όλα, ξαπλώνω και αρχίζω να ξεβάφομαι, η οποία διαδικασία πια λειτουργεί σαν νανούρισμα σε μένα. Δεν ξέρω τι ώρα είναι. Δεν έχει σημασία. Βάζω ξυπνητήρι. Αύριο πάμε αλλού... Μου λείπει η μικρή.

​​Η Ρίτα Αντωνοπούλου εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» (Ακαδημίας και Ζωοδ. Πηγής), όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ