Βίντεο-ντοκουμέντο της «Κ»: Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του Γ. Μακρή στη Βούλα

Βίντεο-ντοκουμέντο της «Κ»: Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του Γ. Μακρή στη Βούλα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οπτικό υλικό από τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ».

Όπως προκύπτει από το βίντεο η ένοπλη επίθεση την περασμένη Τετάρτη έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω. Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Προκύπτει ακόμα ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η επίθεση εναντίον του 46χρονου να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν εξαιρεθεί οι εικόνες στις οποίες το θύμα εμφανίζεται, έχοντας βγει από το αυτοκίνητο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, να προσπαθεί ενστικτωδώς να αποφύγει τις σφαίρες του δολοφόνου, που συνεχίζει να τον πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή