To Metavallon επενδύει 600.000 δολ. στην Intelistyle

To Metavallon επενδύει 600.000 δολ. στην Intelistyle

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση  (seed round) 600.000 δολαρίων στη νεοφυή εταιρεία Intelistyle ανακοίνωσε το επενδυτικό σχήμα Metavallon VC.

H εταιρεία λειτουργεί ως έξυπνος σύμβουλος μόδας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή στυλιστικών προτάσεων για εταιρείες μόδας, με στόχο αυτές να παρέχουν συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες προτάσεις στα φυσικά ή στα online καταστήματα που επισκέπτονται. Η λύση που προωθεί η Intelistyle επιτρέπει στα φυσικά ή στα online καταστήματα να μειώσουν το κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό για υπηρεσίες styling και να προσφέρουν μια εμπειρία αγοράς, παρέχοντας προσωποποιημένες συμβουλές για κάθε στυλ και περίσταση.

Ετσι, τα προτεινόμενα ρούχα και οι συνδυασμοί είναι προσαρμοσμένα στο προσωπικό ύφος, στον σωματότυπο και στα χρώματα του χρήστη, καθώς και στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Αυτό οδηγεί στην αύξηση της μέσης αξίας καλαθιού αλλά και στη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και ιδρύθηκε από τον Κώστα Κουκοράβα και τον Μιχάλη Μιχελή. Η Intelistyle έχει ολοκληρώσει την αρχική ανάπτυξη της τεχνολογίας της και ξεκινάει πιλοτικά Β2Β projects σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα της επιτρέψει να επεκταθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης, καθώς και να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της. Σύμφωνα με τον κ. Κουκοράβα, «αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μας δουλεύει με απλές φωτογραφίες που τραβούν οι ίδιοι οι χρήστες, “μαθαίνει” συνεχώς από τις τελευταίες τάσεις της μόδας και μετά κάνει εξατομικευμένες προτάσεις, προσφέροντας μια προσωποποιημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία, χρησιμοποιώντας τόσο τα υπάρχοντα ρούχα του χρήστη όσο και καινούργια». Ο ίδιος προσθέτει ότι οι προτάσεις της υπηρεσίας μπορούν να μαντέψουν τις επιλογές ενός στυλίστα με ακρίβεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή