Η «Κωτσόβολος» φιλοξενεί το πρώτο Samsung Hub που λειτουργεί στην Ελλάδα

Η «Κωτσόβολος» φιλοξενεί το πρώτο Samsung Hub που λειτουργεί στην Ελλάδα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλυντήριο ρούχων που πλένει στον μισό χρόνο από τον συνηθισμένο, το ψυγείο που «γνωρίζει» και μας ενημερώνει τι προϊόντα υπάρχουν στα ράφια του και εάν αυτά έχουν λήξει, τον φούρνο που μπορεί να ψήνει δύο διαφορετικά φαγητά ταυτόχρονα σε διαφορετικές θερμοκρασίες και άλλες καινοτομίες της Samsung θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οι καταναλωτές. Στο ανακαινισμένο κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών «Κωτσόβολος» στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου των Σπάτων λειτουργεί το πρώτο Samsung Hub στην Ελλάδα. Ανάλογες συνεργασίες και με άλλες εταιρείες αναμένεται να έχει η «Κωτσόβολος» το επόμενο διάστημα, ενώ εντός του έτους πρόκειται να προχωρήσουν οι ανακαινίσεις και σε δύο ακόμη μεγάλα καταστήματα της αλυσίδας. Ειδικότερα, χθες παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της «Κωτσόβολος» και της Samsung Ελλάδος και Κύπρου το πρώτο Samsung Hub στην ελληνική επικράτεια, εκεί όπου ο καταναλωτής μπορεί να ανακαλύψει τις «έξυπνες» οικιακές συσκευές του κορεατικού κολοσσού, συσκευές τις οποίες μπορεί να ελέγξει μέσω μιας απλής εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο (SmartThings) ή στο tablet ή ακόμη και μέσω του ρολογιού του, εάν ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων smart watches. Ετσι, για παράδειγμα εκεί μπορεί κάποιος να δει πώς από το κινητό του τηλέφωνο θέτει σε λειτουργία το πλυντήριο ρούχων, χωρίς να είναι καν στο σπίτι, να δει ενώ είναι στο σούπερ μάρκετ ποια προϊόντα λείπουν από το ψυγείο, καθώς αυτό έχει ενσωματωμένες κάμερες και μπορεί να συνδεθεί επίσης με το κινητό τηλέφωνο, αλλά και να δει την τηλεόραση που παίρνει το χρώμα του τοίχου.

Το κατάστημα στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου επελέγη τόσο λόγω του μεγέθους του, καθώς είναι 4.100 τ.μ., όσο και διότι την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου θα λειτουργεί κάθε Κυριακή, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας. Η «Κωτσόβολος» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει σε συνεργασία με τη Samsung και δεύτερο Samsung Hub σε κάποιο άλλο κατάστημα. Αυτό πάντως που μελετάται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι να δημιουργηθούν ανάλογα hubs και με άλλους προμηθευτές.

Σε ό,τι αφορά τις ανακαινίσεις, ο προγραμματισμός της «Κωτσόβολος» για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει το κατάστημα της αλυσίδας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το κατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας, έναντι του Γηροκομείου Αθηνών. Στο δεύτερο, μάλιστα, αναμένεται να δοθεί έμφαση στις συσκευές που αφορούν τις επιχειρήσεις και να δημιουργηθεί ένα business hub.

Η απουσία, πάντως, μεγάλων αθλητικών γεγονότων τη φετινή χρονιά και η διενέργεια εκλογών δεν δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες στις επιχειρήσεις του κλάδου, με παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, ήταν αυξημένη η κίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή