Παράταση συμβάσεων σε καθαριότητα δήμων

Παράταση συμβάσεων σε καθαριότητα δήμων

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία με την οποία οι προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 θα παραμείνουν στις θέσεις τους στην καθαριότητα των δήμων, μέχρι να διοριστούν οι 8.166 μόνιμοι υπάλληλοι που θα προκύψουν μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης, κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Παράλληλα, εντός της ημέρας, σύμφωνα με τη δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιάννη Καραβοκύρη, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους συμμετεχόντων στην 3Κ («Αντεπίθεση Υποψηφίων 3Κ») την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται η έκδοση των οριστικών πινάκων των επιτυχόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες για 217 θέσεις για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ και πλέον εκκρεμούν τα αποτελέσματα για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.

Την κατάθεση της τροπολογίας είχαν ζητήσει με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών υποψήφιοι της 3Κ.

Το νομοθέτημα προβλέπει ότι οι προσωρινά επιτυχόντες της προκήρυξης θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τον διορισμό των οριστικώς επιτυχόντων, ωστόσο η παράταση των συμβάσεων δεν θα ξεπεράσει την 30ή Οκτωβρίου. Η κατάθεση της τροπολογίας κρίθηκε αναγκαία, καθώς εκτιμάται ότι από τη στιγμή που θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ οι οριστικοί πίνακες μέχρι τον διορισμό των επιτυχόντων στις μόνιμες θέσεις των δήμων αναμένεται να μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 2-3 μηνών. Ο λόγος είναι ότι οι μόνιμα διοριστέοι θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους εντός προθεσμίας στα γραφεία προσωπικού των δήμων, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν από τις διευθύνσεις προσωπικού, ώστε να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού από τους δημάρχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μηνών η κυβέρνηση είχε καταθέσει έτερη τροπολογία για το θέμα, η οποία προέβλεπε ότι οι προσωρινώς επιτυχόντες θα παραμείνουν στην εργασία τους στην καθαριότητα των δήμων μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. Ωστόσο, η έκδοση των αποτελεσμάτων σημείωσε αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση νέας, «βελτιωμένης» τροπολογίας, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά και ελλείψεις στην καθαριότητα των δήμων, και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, μετά τη δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ ότι οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων θα δημοσιευθούν εντός της ημέρας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέστειλε τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για σήμερα. Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εκείνοι δεσμεύθηκαν εκ νέου για την τήρηση της προθεσμίας. Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι, «σε περίπτωση μη τήρησης για ακόμη μία φορά των δεσμεύσεων που δόθηκαν σήμερα, οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα βρεθούν στα γραφεία του ΑΣΕΠ και δεν θα φύγουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή