Η εκδοχή Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Αγγελή

Η εκδοχή Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Αγγελή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της εκδοχή για τα καταγγελόμενα σε βάρος της, αλλά και των εισαγγελέων Διαφθοράς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενη στο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους της Αμερικανούς, αναφέρει ότι έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό και ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust.

Στην ίδια αναφορά, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι ο κύριος Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.  Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. 

Επίσης, στην αναφορά της η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του κυρίου Αγγελή που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας, ενώ κατηγορεί τον πρώην επόπτη της, για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε, αλλάζοντας τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή