Η Ελλάδα ξανά στη ΔΟΕ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικό «χρώμα», συρτάκι και πολλή συγκίνηση περιελάμβανε η τελευταία ημέρα της 134ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που διεξήχθη στη Λωζάννη. Υστερα από 3,5 χρόνια η χώρα μας απέκτησε και πάλι εκπρόσωπο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ο Σπύρος Καπράλος υπερψηφίστηκε από τα μέλη της ΔΟΕ, ενώ στην Αθήνα θα διεξαχθεί  η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής του 2021 κατά την οποία θα υπάρξουν και αρχαιρεσίες για τη θέση του προέδρου των «Αθανάτων».

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για τα νέα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε από τον Τόμας Μπαχ. Οταν ο Γερμανός ολυμπιονίκης ανέφερε ότι ο Σπύρος Καπράλος συγκέντρωσε τις 60 από τις 64 ψήφους των «Αθανάτων», ο παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης και ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα πόλο δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα.

«Το να είμαι εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου, για την ανάπτυξη του ολυμπισμού και τη διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους στη χώρα μου, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τους αθλητές μας που προπονούνται σκληρά σε καθημερινή βάση, και εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επίσης, η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά δυνατή φωνή μέσα στο ολυμπιακό κίνημα, όπως αρμόζει άλλωστε στη χώρα που γέννησε τον ολυμπισμό», δήλωσε.

Χθες η ΔΟΕ απέκτησε, συνολικά, δέκα νέα μέλη. Ο Σπύρος Καπράλος θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του, παράλληλα με τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την οποία θα συνεχίσει να κατέχει. «Είμαστε πολύ τυχεροί που ο Σπύρος Καπράλος θα αποτελέσει μέλος της ολομέλειας της ΔΟΕ.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το ολυμπιακό κίνημα ως αθλητής και τα τελευταία χρόνια το υπηρετεί και ως παράγοντας», δήλωσε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ, γιος του παλαιού προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η χθεσινή συνεδρίαση της ΔΟΕ αποφάσισε χθες να αναθέσει τη διοργάνωση της Συνόδου του 2021 στην Αθήνα. Η παρουσίαση της ελληνικής πρότασης έγινε με τους ρυθμούς του Ζορμπά και οι ήχοι της μουσικής παρέσυραν εκτός από τους «Αθανάτους» και τον πάντα εγκρατή πρόεδρό τους, Τόμας Μπαχ, ο οποίος άρχισε να χειροκροτεί στον ρυθμό της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ, η έναρξη στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 23 Ιουνίου 2021, ενώ τα μέλη της ΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν ένα  συμβολικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία. «Πιστεύω ότι τόσο από πλευράς οργανωτικής, όσο και συμβολικής, η Αθήνα είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που η έναρξη της Συνόδου θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το μέρος όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και το τέλος της, θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία, έναν τόπο όπου όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό θα πρέπει να επισκεφθούν», δήλωσε ο κ. Μπαχ.

Η διοργάνωση της Συνόδου της ΔΟΕ θα φέρει τη χώρα μας στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής. Σε αυτή τη Σύνοδο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η επανεκλογή του Τόμας Μπαχ στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή