Ημέρα «αγέννητου παιδιού» καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος

Ημέρα «αγέννητου παιδιού» καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα κατά των εκτρώσεων καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος. Μάλιστα, φέρεται να ονόμασε τον εορτασμό «Ημέρα του αγέννητου παιδιού». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία του παιδιού και για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα. Ως ημέρα υπόμνησης της θέσης της Εκκλησίας κατά των εκτρώσεων επελέγη η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Η απόφαση επικροτήθηκε από τα μέλη ομάδων (κάποιοι μιλούν για κίνημα με την ονομασία «Αφήστε με να ζήσω») που τάσσονται κατά των εκτρώσεων. «Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού. Το κίνημά μας, “Αφήστε με να ζήσω”, πιστό στον Λόγο του Ευαγγελίου και στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως, και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αναφέρουν.

Βεβαίως, η θέση της Εκκλησίας κατά των εκτρώσεων είναι γνωστή, ωστόσο η καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού» έχει προκαλέσει, από τότε που έγινε γνωστή, και οξύτατες, αρνητικές αντιδράσεις. Οι εντονότερες είναι εύλογο να προέρχονται κυρίως από γυναίκες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, προς ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να πρότεινε να γίνει μία εκ νέου ιεράρχηση των προτεραιοτήτων συνεργασίας των δύο πλευρών, θεωρώντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις υποδομές πρόνοιας για παιδιά. «Μέσα από το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν το επόμενο διάστημα για να απαλύνουμε τις πληγές της κοινωνίας κοντά στην Εκκλησία μας και κοντά στην προσπάθεια την οποία κάνει», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, ευπρόσδεκτος να μείνει στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για όσο καιρό απαιτείται, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε ήδη τη διεύθυνση του Κέντρου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να μπορέσει να παρασχεθεί η περίθαλψη που απαιτείται στον κ. Ειρηναίο. Το τελευταίο διάστημα η υγεία του πρώην Πατριάρχη είναι αρκετά επιβαρυμένη, και ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, ανάρρωνε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή