«Λερναία Υδρα» ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο

«Λερναία Υδρα» ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύνεται το πρόβλημα του ρατσισμού στις ιταλικές εξέδρες, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση από την κερκίδα της Κάλιαρι εις βάρος του νέου αστέρα της Ιντερ, Ρομέλου Λουκάκου, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Καμπιονάτο. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις-εντολές σε διαιτητές και ομοσπονδίες από την UEFA, το φαινόμενο παραμένει έντονο σε πολλές χώρες, και όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, όπως αρέσκονται να ισχυρίζονται πολλά δυτικοευρωπαϊκά ΜΜΕ. Ο Λουκάκου ετοιμαζόταν να εκτελέσει πέναλτι στην έδρα της Κάλιαρι την Κυριακή, όταν στην κερκίδα των φανατικών φίλων της ομάδας της Σαρδηνίας κυριάρχησαν ήχοι μαϊμούς.  Η ιταλική λίγκα άρχισε έρευνα για το περιστατικό, αλλά το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις χωρίς oυσιαστικό αποτέλεσμα. Στο ίδιο γήπεδο άλλωστε έχουν προσφάτως υποστεί αντίστοιχη μεταχείριση παίκτες όπως ο Κεν, ο Ματουιντί και ο Μουντάρι.

«Βαδίζουμε προς τα πίσω», είπε με έκδηλη απογοήτευση ο Λουκάκου σχετικά με τη μάχη κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι για να το ευχαριστιούνται όλοι και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε καμία μορφή διάκρισης που ντροπιάζει το άθλημά μας. Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν σθεναρά σε όλες τις περιπτώσεις διάκρισης!» έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο διεθνής επιθετικός της Ιντερ. Στόχευσε μάλιστα συγκεκριμένα στα μέσα αυτά, κατονομάζοντας το Instagram, το Twitter και το Facebook, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες αυτές «οφείλουν να εργαστούν καλύτερα μαζί με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους». Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Μπασάκσεχιρ, Ντεμπά Μπα, πήγε το θέμα… ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας στο Twitter: «Και να ο λόγος που επέλεξα να μην παίξω εκεί όταν μπορούσα… Και σε αυτό το σημείο εύχομαι να φύγουν όλοι οι μαύροι παίκτες από αυτό το πρωτάθλημα!». Το… κερασάκι στην τούρτα, όμως, ήρθε από τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του Λουκάκου, της Ιντερ: αντί να σταθούν στο πλευρό του παίκτη τους, όπως θα ανέμενε κανείς, υπερασπίστηκαν τη συμπεριφορά των φανατικών της Κάλιαρι. Η ασθένεια φαντάζει αγιάτρευτη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή