ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάχη της Kελαϊδίτη για ένα εισιτήριο για το Τόκιο

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού παρουσίασε το πρόγραμμά της στο στεφάνι και συγκέντρωσε 20,275 βαθμούς.

Δύο... βήματα έχουν απομείνει για να αποκτήσει η Ελένη Κελαϊδίτη το δικαίωμα να ονειρεύεται μια ολυμπιακή πρόκριση. Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού και ενώ απομένουν ακόμη δύο όργανα, βρίσκεται στη 17η θέση. Στον τελικό όπου θα κριθούν τα ολυμπιακά εισιτήρια προκρίνονται 24 αθλήτριες.

Χθες, η 19χρονη παρουσίασε το πρόγραμμά της στο στεφάνι συγκέντρωσε 20,275 βαθμούς και, προς το παρόν, έχει πλασαριστεί στη 17η θέση της κατάταξης του σύνθετου ατομικού με 39,475 β. Απομένουν ακόμη δύο όργανα και πρέπει να μείνει μέσα στις 24 καλύτερες αθλήτριες ώστε στον τελικό του σύνθετου ατομικού να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 16άδα που θα «κλείσει» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει, επίσης, και προκρίσεις σε τελικούς οργάνων.

Σήμερα η Ελένη Κελαϊδίτη και οι δύο άλλες Ελληνίδες, οι Μαρία Δερβίση και Ιωάννα Μαγιοπούλου, θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στην κορδέλα. Χθες, η Μαρία Δερβίση αγωνίστηκε και αυτή στο στεφάνι, αλλά εξαιτίας της απειρίας της (είναι μόλις 17 ετών) έκανε ένα σημαντικό λάθος και οι κριτές τής έδωσαν 13,650 β.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ