Βόλεϊ: Κι όμως, γίνονται και θαύματα…

Βόλεϊ: Κι όμως, γίνονται και θαύματα…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… θαύμα περίμενε η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και, μάλιστα, ένα τέτοιο «θαύμα» που δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του αθλήματος. Και αυτό έγινε. Η Ρουμανία νίκησε την Πορτογαλία με 3-1 και με διαφορά έναν πόντο στους χαμένους κερδισμένοι ήταν οι διεθνείς μας που προκρίθηκαν στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, στο Μονπελιέ, οι Ρουμάνοι έπαιξαν για την… Ελλάδα. Νίκησαν τους Πορτογάλους με το μοναδικό αποτέλεσμα που θα έστελνε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους «16» και τόσο οι παίκτες της Ρουμανίας όσο και της Πορτογαλίας θα παρακολουθήσουν τους διεθνείς μας να παίζουν το Σάββατο στη νοκ άουτ αναμέτρηση με τη Ρωσία. Αυτό όμως που είναι το πιο εντυπωσιακό είναι η διαφορά στους πόντους. Η εθνική είχε 386 κερδισμένους, 432 χαμένους, και συντελεστή 0,8935, οι Πορτογάλοι 386-433 και συντελεστή 0,8915, και οι Ρουμάνοι 372-439 (συντελεστής 0,84).  Μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Ρουμανίας – Πορτογαλίας, οι διεθνείς μας έβγαλαν τα… κομπιουτεράκια κι όταν η επίσημη ιστοσελίδα έδειξε στην τέταρτη θέση την Ελλάδα άρχισαν οι πανηγυρισμοί. «Είχαμε μεγάλο άγχος τις τελευταίες 24 ώρες. Μετά την ήττα μας από την Πορτογαλία, η πρόκριση δεν περνούσε από το δικό μας χέρι. Την αναμέτρηση την παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση και μόλις είδαμε στο σάιτ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ότι προκριθήκαμε, ξεσπάσαμε σε πανηγυρισμούς», δήλωσε στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής ο Γιώργος Πετρέας, αρχηγός της εθνικής μας ομάδας.

Στη φάση των «16» οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου βόλεϊ. Το Σάββατο (21/9) θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία που νίκησε τη Σλοβενία με 3-0 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες του Λονδίνου συγκαταλέγονται στα φαβορί για διάκριση, και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί σε μία αναμέτρηση από την οποία θα έχει να κερδίσει εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον και θα παλέψει να κάνει την έκπληξη. Το παιχνίδι θα είναι νοκ άουτ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή