Ο Ολυμπιακός, το δένδρο και το δάσος

Ο Ολυμπιακός, το δένδρο και το δάσος

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η  απόπειρα της ΚΑΕ Ολυμπιακός να «βαφτίσει» την ομάδα που θα την εκπροσωπεί στις ελληνικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της, με την ονομασία «Ολυμπιακός Β’-Αναπτυξιακή ομάδα», πέραν της αυτοαπαξίωσης που κάνει στην ιστορία της ίδιας ομάδας, αποτελεί «καμουφλαρισμένη» υπεκφυγή στην απόφαση που έχει πάρει η ίδια η διοίκηση της για τον ανένδοτο αγώνα που έχει αρχίσει και έχει το σύνθημα «μέχρι τέλους». Εφόσον, οι ιδιοκτήτες και οι διοικητικοί ιθύνοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μαζί με τους συνεργάτες τους, υλοποιούν την πορεία «μέχρι τέλους», η πρόταση τους προς την ΕΟΚ για την μετανονομασία της ομάδας σε «Ολυμπιακό Β’», δεν προκαλεί απαξίωση προς τον θεσμό του Κυπέλλου, στο οποίο θα δώσουν σήμερα τον πρώτο αγώνα τους στην έδρα του Ερμή Λαγκαδά, αλλά μειώνει το κύρος της μπασκετικής οντότητας του Ολυμπιακού Συλλόγου Φιλάθλων Πειραιώς.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην σχετική επιστολή-πρόταση της προς της ΕΟΚ  να χρησιμοποιείται ο διακριτικός τίτλος για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο τίτλος «Ολυμπιακός Β’- Αναπτυξιακή ομάδα», αναφέρει ρητά ότι «η επωνυμία της εταιρείας μας παραμένει ΚΑΕ Ολυμπιακός».

Η ομοσπονδία απέρριψε την πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ισχυριζόμενη ότι ο υποβιβασμός της ΚΑΕ Ολυμπιακός από την A1 στην Α2 κατηγορία έχει γίνει με την ίδια ονομασία και σύμφωνα με τον ν. 2725/1999 οι ομάδες που υποβιβάζονται στην Α2  Εθνική κατηγορία διατηρούν την  ιδιότητα της ΚΑΕ και κατά συνέπεια και την  εταιρική  επωνυμία της.

«Με αυτή την μορφή και με αυτή την επωνυμία  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ..Π. Κ.Α.Ε. δήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α2  Εθνικής Κατηγορίας και στο Κύπελλο Ελλάδας  αλλά και στη  δημόσια  τελεσθείσα κλήρωση των αγώνων και με αυτή θα συμμετέχει στους αγώνες  Πρωταθλήματος και Κυπέλλου» καταλήγει η απαντητική επιστολή της ομοσπονδίας.

«Αυτουποβιβασμός» για την ίδια την ομάδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός που θα έχει μόνο ελληνική εκπροσώπηση είναι και η χρησιμοποίηση του βοηθητικού γηπέδου του ΣΕΦ, ως έδρα των αγώνων της. Το προπονητήριο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του ’87, είναι ακατάλληλο για την διεξαγωγή των εντός έδρας παιχνιδιών του Ολυμπιακού Β’  ή Γ’ ή Δ’, καθώς δεν διαθέτει επαρκή κλιματισμό και εξέδρες, παρά τρία σκαλοπάτια, στα οποία κάθονται, μέχρι τώρα, οι θεατές των αγώνων της εφηβικής και παιδικής ομάδας της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας μπάσκετ. Η έλλειψη κατάλληλου εξαερισμού προκάλεσε στους περσινούς τελικούς του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ, την τετράκις διακοπή του δεύτερου αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, λόγω της ολισθηρότητας του παρκέ και την μεγάλη επικινδυνότητα τραυματισμών των παικτών. Οι φιλοξενούμενες ομάδες του Ολυμπιακού, διαθέτουν καλύτερες έδρες στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και δικαιολογημένα, θα αισθανθούν ότι δηνιουργούνται «δυο μέτρα και δυο σταθμά» για τις γηπεδικές προυποθέσεις τέλεσης των αγώνων, καθώς  η ίδια η ΚΑΕ Ολυμπιακός δείχνει αδιάφορη για τις συνθήκες που υποβάλλει τους παίκτες του Ολυμπιακού Β’.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή